Overraskende: Derfor skal du IKKE lægge vandmelon i køleskabet

Vandmelon er en af sommerens lækreste frugter, og den smager bedst iskold. Køleskabet er imidlertid ikke det bedste sted at opbevare vandmelonen.
Vandmelon skåret i skiver

Vandmelon bør ikke opbevares i køleskabet.

En amerikansk undersøgelse afslører, at vandmeloner ikke har godt af at ligge i køleskabet. Årsagen er, at kulden har en negativ effekt på melonens næringsstoffer.

Amerikanske forskere har således konstateret, at vandmelonen mister en række gode næringsstofer, når den havner i køleskabet – for eksempel flere vitaminer og antioxidanter, som er godt for helbredet.   

I stedet bør man opbevare vandmelon ved stuetemperatur. Dermed bevarer vandmelonen nemlig bedre de sunde næringsstoffer.

Vandmelonens gode smag er også i fare, hvis den bliver kølet ned, ligesom den risikerer at blive melet, hvis den ligger for længe i køleskabet.

Mellem 14 og 21 dage kan vandmelonen holde sig, hvis den opbevares ved stuetemperatur, mens en melon, som ligger i køleskabet, kun kan holde sig i en uge.

Hvis du stadig insisterer på, at din vandmelon skal være kold, kan den køles ned med isterninger umiddelbart inden servering.

Kilde: U.S. Department of Agriculture

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler