Overraskende: Her skal du IKKE opbevare vandmelon

Vandmelon er en af sommerens lækreste frugter, og den smager bedst iskold. Køleskabet er imidlertid ikke det bedste sted at opbevare vandmelonen.

En amerikansk undersøgelse afslører, at vandmeloner ikke har godt af at ligge i køleskabet. Årsagen er, at kulden har en negativ effekt på melonens næringsstoffer.

Amerikanske forskere har således konstateret, at vandmelonen mister en række gode næringsstofer, når den havner i køleskabet – for eksempel flere vitaminer og antioxidanter, som er godt for helbredet.   

I stedet bør man opbevare vandmelon ved stuetemperatur. Dermed bevarer vandmelonen nemlig bedre de sunde næringsstoffer.

Vandmelonens gode smag er også i fare, hvis den bliver kølet ned, ligesom den risikerer at blive melet, hvis den ligger for længe i køleskabet.

Mellem 14 og 21 dage kan vandmelonen holde sig, hvis den opbevares ved stuetemperatur, mens en melon, som ligger i køleskabet, kun kan holde sig i en uge.

Hvis du stadig insisterer på, at din vandmelon skal være kold, kan den køles ned med isterninger umiddelbart inden servering.

Kilde: U.S. Department of Agriculture

Mest læste artikler