Mad

De bedste madtips og opskrifter på lækre retter

Få en masse geniale og uundværlige tips om mad, hvis du ønsker at blive en bedre kok – eller bare drømmer om at gøre madlavningen lidt sjovere. Du får også massevis af opskrifter på hverdagsretter, desserter og drinks.

Alternativ brug af madvarer

Vidste du, at nogle madvarer kan bruges til meget andet end at blive spist? Se eksempelvis, hvad du kan bruge honning til. Nogle madvarer kan også bruges som rengøringsprodukt – se, hvordan citroner, lime, cola og toastbrød kan bruges i rengøringen.

Bliv en bedre kok med disse tips

Lær eksempelvis, hvorfor du aldrig skal hælde vandet fra pastaen direkte ud i vasken. Få også en vejledning i at koge det perfekte blødkogte æg, og lær hvordan du kan holde æblet frisk efter det er skrællet og skåret.

Læs mere

Vidste du desuden, at hullet i pastaskeen har en genial funktion? Den kan nemlig bruges til at måle portionstørrelser, så du ikke kommer til at koge for meget spaghetti.

Få massevis af små tricks, der gør din madlavning en tand bedre – uanset om det handler om, at du gerne vil lære at stege den perfekte bøf eller få skære løg som en professionel kok.

Lær også, hvor længe dine madvarer kan holde sig friske i henholdsvis køleskab og fryser.

Vidste du desuden, at det mad du siger, har stor påvirkning på din søvn? Få her et overblik over madvarer, der ødelægger din søvn – og madvarer, der hjælper dig med at falde i søvn.

Opskrifter på idenyt

Opskrifter på chokoladefondant, rabarberkage, hasselbagte æbler, forret med rejer, mango og avocado. Få også opskriften på chokolademousse med baileys, jordbærtærte og tomatrelish.

Få også de bedste opskrifter til årets højtider; påskefrokosten, juleanden og flæskestegen. Lær at lave flæskesværdet sprødt og perfekt hver gang.

Light leverpostej

Light leverpostej

1 kg lever, 400 g kartofler, 300 g gulerødder, 300 g selleri, 4 løg, 5 dl skummetmælk, 1 dl olie, 3 1/2 dl grøntsagsvand, 1 bouillonterning til 1/2 l, 125 g hvedemel, 30 g salt, 6 g peber. Grøntsagerne koges møre og vandet hældes fra og gemmes. Lever, løg og grøntsager blendes og blandes samm...
Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti

Portioner: 4 200 g spaghetti, 3 porrer, 3 gulerødder, 1/2 selleri, 1 persillerod, 50 g smør eller margarine, 1 fed hvid-løg, 4 -5 spsk fløde (13%), salt, peber, 50 g revet ost, persille, evt. bacon, pølser eller andet kød. Skær og snit grøntsagerne og damp dem møre i smør og fløde i en tykbundet gryde...
Bradepandekage med ananas

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas, smør til bradepanden, 3 spsk lys farin. Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche. Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel og bagepulver blandes og tilsættes. Mælk og det smeltede...
Nødderoulade

Nødderoulade

Sådan gør du: 3 æg (er de små bruges 4), 200 g melis, 125 g hvedemel, 2 tsk vanille, 1 tsk bagepulver, 50 g fint hakket hassel- eller valnødder, hindbærmarmelade eller anden marmelade, 2,5 dl piskefløde. En bradepande (ca. 38×34 cm) beklædes med bagepapir. Æg og melis piskes godt sammen til det er let og...
Kyllingeschnitzler i folie

Kyllingeschnitzler i folie

Hermed en ret, som jeg ofte laver både til hverdag, og når vi har gæster. Den er fedtfattig (afhængig af ostens fedtprocent red.), kan varieres. Og så er den meget let. Kyllingen kan byttes ud med kalkun, svine- eller oksekød og endda fisk. Fisken lægges da rå på folien. Antal af schnitzler afhænger af hvor...
Stegte ris de luxe

Stegte ris de luxe

Portioner: 4 100 g rejer, 100 g skinke i tern, 3 æg, 1 tsk salt, 3 forårsløg hakket fint (porrer eller løg kan anvendes red.), 4 spsk vegetabilsk olie, 125 g ærter, 1 spsk lys soyasauce, 1 spsk risvin eller tør sherry, 450 g kogte ris. Tilbehør: (red.) grøn salat eller tomatsalat. Slå æggene ud...
Janes koteletfad fantasi

Janes koteletfad fantasi

  Portioner: 4 4 tykke nakkekoteletter, 1 stort løg i små tern, 2 stil ke bladselleri i små tern, 2 røde æbler i små tern, 1 gul peberfrugt i små tern, 4 ringe ananas i 1/2 ringe. Sauce: 1/2 ds. ananassaft, 1 ds. kokos-mælk, 1/2 -1 tsk karrypasta (eller efter smag), 2 spsk fiskesauce, salt og...
Trøffeldessert

Trøffeldessert

Portioner: 10 Jeg laver ofte denne trøffeldessert, og den vækker altid begejstring. Den egner sig til frysning. Jeg serverer desserten på en tallerken med en bund af hindbærpure, en kugle is og lidt frisk frugt. 75 g rosiner, 1/2 dl mørk rom, 400 g god mørk chokolade, 60 g makroner, 1/2 l piskefl øde. Rosinerne...
Alternativ til flødekartofler

Alternativ til flødekartofler

Portioner: 6 2 porrer i 1 cm tykke skiver, 2 revne gulerødder, 2 spsk olie, 2 tsk timian, 4 dl bouillon, 1 kg kartoffelskiver, 3 dl kaffefløde, salt, peber. Porreskiver, revne gulerødder og timian svits es på panden i olie. Lægges i et ildfast fad sammen med resten af ingredienserne, dækkes med staniol og sættes...
Kålsuppe med æble

Kålsuppe med æble

Portioner: 4 500 g hvidkål, 1 løg, 1 stor kartoffel, 1 stort spiseæble, 25 g margarine/smør, 4 dl bouillon (evt. mere afhængig af hvor tyk suppe man kan lide red.), 2 dl fløde 13%, 1/2 tsk reven muskatnød, salt, peber. Tilbehør: groft brød. Pil løget, skræl kartoflerne, skær begge dele i tynde skiver og svits...