Mad

De bedste madtips og opskrifter på lækre retter

Få en masse geniale og uundværlige tips om mad, hvis du ønsker at blive en bedre kok – eller bare drømmer om at gøre madlavningen lidt sjovere. Du får også massevis af opskrifter på hverdagsretter, desserter og drinks.

Læs mere

Alternativ brug af madvarer

Vidste du, at nogle madvarer kan bruges til meget andet end at blive spist? Se eksempelvis, hvad du kan bruge honning til. Nogle madvarer kan også bruges som rengøringsprodukt – se, hvordan citroner, lime, cola og toastbrød kan bruges i rengøringen.

Bliv en bedre kok med disse tips

Lær eksempelvis, hvorfor du aldrig skal hælde vandet fra pastaen direkte ud i vasken. Få også en vejledning i at koge det perfekte blødkogte æg, og lær hvordan du kan holde æblet frisk efter det er skrællet og skåret.

Vidste du desuden, at hullet i pastaskeen har en genial funktion? Den kan nemlig bruges til at måle portionstørrelser, så du ikke kommer til at koge for meget spaghetti.

Få massevis af små tricks, der gør din madlavning en tand bedre – uanset om det handler om, at du gerne vil lære at stege den perfekte bøf eller få skære løg som en professionel kok.

Lær også, hvor længe dine madvarer kan holde sig friske i henholdsvis køleskab og fryser.

Vidste du desuden, at det mad du siger, har stor påvirkning på din søvn? Få her et overblik over madvarer, der ødelægger din søvn – og madvarer, der hjælper dig med at falde i søvn.

Opskrifter på idenyt

Opskrifter på chokoladefondant, rabarberkage, hasselbagte æbler, forret med rejer, mango og avocado. Få også opskriften på chokolademousse med baileys, jordbærtærte og tomatrelish.

Få også de bedste opskrifter til årets højtider; påskefrokosten, juleanden og flæskestegen. Lær at lave flæskesværdet sprødt og perfekt hver gang.

Dronningemølle specialitet

Dronningemølle specialitet

Portioner: 4 600 g torskefileter, salt og hvid peber, 1 hakket  løg, 2 porrer i ringe, 2 gulerødder i tern, 100 g grønne ærter eller bønner, 1/2 l Morney Sauce, (en hjemmelavet ostemælkesauce kan bruges). Tilbehør: (red.) Løse ris, kartofler eller groft brød. Torsken deles i pæne stykker og lægges i bunden af et smurt…

Eksotisk torsk

Eksotisk torsk

Portioner: 4 600 g torskefilet, 1 ds. kokosmælk, 1 lille hel ingefær, 1 limefrugt (brug evt. citron, hvis limefrugt ikke fås, red.), 1 rød mellemstor chili, 1 stort rødløg, 300 g rejer (optøede/fra lage), salt, peber. Tilbehør: kartofler eller ris/brød. Læg de rå torskefileter i et ovnfast fad. Skræl ingefær og hak den i små…

En dejlig mandelkage

En dejlig mandelkage

3-4 æggehvider, 180 g sukker, 180 g malede mandler. Tilbehør: en god æblemos og flødeskum. Æggehviderne piskes. Heri kommes sukker og malede mandler. En springform smøres og dejen kommes i. Kagen bages 1/2 time ved 180° på nederste rille i ovnen. Den afkølede kage pyntes med æblemos og flødeskum.  

Æggesalat med gulerødder

Æggesalat med gulerødder

10 stk. brød 2 gulerødder, 5 hårdkogte æg, 1 spsk dijonsennep, 1-2 tsk karry, lidt let mayonnaise (evt. Miracle Whip). Gulerødderne skrælles og rives fint. De hårdkogte æg hakkes på kryds og tværs, evt. i en æggedeler. Alle ingredienserne blandes sammen. Brug ikke mere mayonnaise end til blandingen hænger sammen. Kan smøres direkte på rugbrød…

Makrelsalat

Makrelsalat

Et lækkert smørepålæg og ungerne elsker det. 1 stk røget makrel, 3 hårdkogte æg, 3 spsk mayonnaise (let, red.), salt, peber, evt. karry. Makrellen befries helt for ben og kommes i en skål. Æggene hakkes groft og kommes i makrellen sammen med mayonnaise, salt og peber. Det hele røres sammen. Kan pyntes med radiser eller…

Light leverpostej

Light leverpostej

1 kg lever, 400 g kartofler, 300 g gulerødder, 300 g selleri, 4 løg, 5 dl skummetmælk, 1 dl olie, 3 1/2 dl grøntsagsvand, 1 bouillonterning til 1/2 l, 125 g hvedemel, 30 g salt, 6 g peber. Grøntsagerne koges møre og vandet hældes fra og gemmes. Lever, løg og grøntsager blendes og blandes sammen.…

Grøntsagsspaghetti

Grøntsagsspaghetti

Portioner: 4 200 g spaghetti, 3 porrer, 3 gulerødder, 1/2 selleri, 1 persillerod, 50 g smør eller margarine, 1 fed hvid-løg, 4 -5 spsk fløde (13%), salt, peber, 50 g revet ost, persille, evt. bacon, pølser eller andet kød. Skær og snit grøntsagerne og damp dem møre i smør og fløde i en tykbundet gryde…

Bradepandekage med ananas

Bradepandekage med ananas

Det skal du bruge:3 æg, 250 g sukker, 250 g hvedemel, 3 tsk bagepulver, 1 1/2 dl mælk, 75 g smeltet smør eller margarine, 12 skiver ananas, smør til bradepanden, 3 spsk lys farin. Tilbehør: flødeskum eller cremefraiche. Æg og sukker piskes hvidt og skummende. Mel og bagepulver blandes og tilsættes. Mælk og det smeltede…

Nødderoulade

Nødderoulade

Sådan gør du: 3 æg (er de små bruges 4), 200 g melis, 125 g hvedemel, 2 tsk vanille, 1 tsk bagepulver, 50 g fint hakket hassel- eller valnødder, hindbærmarmelade eller anden marmelade, 2,5 dl piskefløde. En bradepande (ca. 38x34 cm) beklædes med bagepapir. Æg og melis piskes godt sammen til det er let og…

Kyllingeschnitzler i folie

Kyllingeschnitzler i folie

Hermed en ret, som jeg ofte laver både til hverdag, og når vi har gæster. Den er fedtfattig (afhængig af ostens fedtprocent red.), kan varieres. Og så er den meget let. Kyllingen kan byttes ud med kalkun, svine- eller oksekød og endda fisk. Fisken lægges da rå på folien. Antal af schnitzler afhænger af hvor…

Stegte ris de luxe

Stegte ris de luxe

Portioner: 4 100 g rejer, 100 g skinke i tern, 3 æg, 1 tsk salt, 3 forårsløg hakket fint (porrer eller løg kan anvendes red.), 4 spsk vegetabilsk olie, 125 g ærter, 1 spsk lys soyasauce, 1 spsk risvin eller tør sherry, 450 g kogte ris. Tilbehør: (red.) grøn salat eller tomatsalat. Slå æggene ud…

Janes koteletfad fantasi

Janes koteletfad fantasi

  Portioner: 4 4 tykke nakkekoteletter, 1 stort løg i små tern, 2 stil ke bladselleri i små tern, 2 røde æbler i små tern, 1 gul peberfrugt i små tern, 4 ringe ananas i 1/2 ringe. Sauce: 1/2 ds. ananassaft, 1 ds. kokos-mælk, 1/2 -1 tsk karrypasta (eller efter smag), 2 spsk fiskesauce, salt og…