Pandekagedag – 3 lækre opskrifter

Pandekagedag – 3 lækre opskrifter

Den første tirsdag efter fastelavn er det pandekagedag - også kendt som hvide tirsdag. Traditionelt skulle der spises godt og fedt på denne dage inden fasten begyndte. I denne artikel finder du lækre pandekageopskrifter, der kan spises året rundt!

Twitter Print

Dagen efter fastelavn hedder Hvide tirsdag

Den sidste dag før de 40 dages faste op til påske skulle der spises igennem! Med nærende og fed mad, og med varm æggesøbe af de dyre, sjældne råvarer som æg, sukker og mel kogt sammen med øl. En gammel opskrift på æggesøbe med 4 æggeblommer, 100 g sukker, 50 g mel, ½ l mælk, kogt op sammen med 1 liter øl, var en stor delikatesse, der blev spist med ske, og for mange var måltidet et overdådigt startskud på fasteperioden.

Vi elsker pandekager! 

Hvide tirsdag – før Askeonsdag – hører sammen med den kristne tro, og fejres i de forskellige lande med pandekager (mælk, sukker, mel, øl) eller flæsk og ærter. I Danmark hopper vi med på dagen og fejrer den med pandekager.

Pandekager i luften

I England er man særligt glad for pandekagerne. Siden 1445 har kvinderne i landsbyen Olney løbet om kap i et pandekageløb på 375 meter, mens de med hænderne om stegepander vender pandekager i luften.

I USA, Portugal, Tyskland, Østrig og Slovenien spiser man dougnuts og berlinere på Hvide tirsdag, i Sverige og Finland spiser man semlor med marcipan og flødeskum i.

I Polen spiser man Paczki, og dagen kaldes for Paczki-dagen. Ærte- og skinkesuppe spiser man i Finland, og i Estland og på Island siger traditionen, at man spiser salt kød og ærter. Men i Litauen gør man som englænderne og spiser pandekager.

Du kan finde opskrifter til vilde, søde, sunde og eksotiske pandekager hos Måltid

Twitter Print

Mest læste artikler