Ingredienser (6 pers.):
Madpandekager – ingredienser til pandekagedejen
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1,5 tsk salt
- 1/2 liter mælk
- 4 æg
- 100 g smeltet smør
Dertil smør til stegningen
Madpandekager – ingredienser til fyld
- 2 spsk. estragonsennep
- 6 tynde skiver god landskinke
- 6 champignoner i tynde skiver
- 1 bdt. forårsløg i tynde ringe
- 1 pose revet ost
Evt. tilbehør: Peanutsalat – ingredienser
- 200 g champignon i tern
- 1 mellemstor squash i tern
- 1 håndfuld soltørrede tomater
- 1 bdt. forårsløg
- 1 håndfuld rosiner
- 2 håndfulde peanuts
Sådan gør du:
Madpandekager med fyld – opskrift
- Put alle ingredienserne i en stor skål, og pisk med en elpisker, til dejen er helt uden klumper.
- Steg madpandekagerne i lidt smør på en pande.
- Pandekagerne lægges fladt på bordet og smøres med estragonsennep.
- Skinken lægges på og ovenpå lægges de tyndt skårne champignon og forårsløg.
- Halvdelen af osten drysses over pandekagerne, og de rulles sammen.
- Læg pandekagerullerne i et ovnfast fad og drys den sidste halvdel af osten over.
- Bag pandekagerne, til de er gyldne – i ca. 12 min. ved 180º i almindelig ovn.
Peanut-salat
- Rist champignon, squash og soltørrede tomater let på en pande og hæld i en skål.
- Hold dem varme og drys med snittede forårsløg, rosiner og peanuts lige inden servering.
Ajourført i sensommeren 2023