
250 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Reven skal af
2 appelsiner
Pynt:
2 spsk. sukker
50 g hakkede hasselnødder
Saft af 2 appelsiner og
1 citron
100 g sukker
Sådan gør du:
Rør smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen.
Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen, tilsæt appelsinskal, og rør dejen sammen. Smør en springform med smør eller margarine, og drys bunden med hakkede hasselnødder blandet med 2 spsk. sukker.
Kom dejen i formen, og bag den i cirka 50 minutter ved 175 grader. Mærk efter med et træspyd eller en strikkepind, om kagen er bagt. Den er bagt, når der ikke sidder kagedej på pinden efter en tur ned i kagen. Vend kagen ud på en bagerist. Bring appelsinsaft, citronsaft og sukker i kog.
Lad det koge ind til en tynd sirup. Hæld derefter langsomt siruppen over kagen, mens den endnu er lun.