Pias appelsinfriske drømmekage

250 g smør250 g sukker3 æg250 g hvedemel1 tsk. bagepulverReven skal af2 appelsinerPynt:2 spsk. sukker50 g hakkede hasselnødderSaft af 2 appelsiner og1 citron100 g sukker Sådan gør du:Rør smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen.Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen, tilsæt appelsinskal, og rør dejen sammen. Smør en springform med smør...
250 g smør
250 g sukker
3 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Reven skal af
2 appelsiner

Pynt:

2 spsk. sukker
50 g hakkede hasselnødder
Saft af 2 appelsiner og
1 citron
100 g sukker

Sådan gør du:
Rør smør og sukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen.
Sigt hvedemel samt bagepulver i dejen, tilsæt appelsinskal, og rør dejen sammen. Smør en springform med smør eller margarine, og drys bunden med hakkede hasselnødder blandet med 2 spsk. sukker.

Kom dejen i formen, og bag den i cirka 50 minutter ved 175 grader. Mærk efter med et træspyd eller en strikkepind, om kagen er bagt. Den er bagt, når der ikke sidder kagedej på pinden efter en tur ned i kagen. Vend kagen ud på en bagerist. Bring appelsinsaft, citronsaft og sukker i kog.
Lad det koge ind til en tynd sirup. Hæld derefter langsomt siruppen over kagen, mens den endnu er lun.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler