4 pers.
(Rigtig mexicansk kødfyld til tortillas – kan også spises med ris og guacamole)
1 finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
1 hakket grøn peberfrugt
2 hakkede syltede grønne chilier (gerne jalapenos)
1 terning hønsebouillon
18 oliven uden sten
2 spsk. hakkede
mandler
2 spsk. rosiner
3 dl vand
olie
2 spsk. eddike
1 dl konc. tomatpuré
1⁄2 tsk. sukker
salt, peber
Tilbehør: tortillas eller ris
Sauter løg, hvidløg, peberfrugt og chili i olie på en pande. Tilsæt kød, og svits i ca. 10 min. under jævnlig omrøring. Hæld overskydende fedt/olie fra retten. Tilsæt de øvrige ingredienser, og lad hele retten simre for svag varme i 30 minutter under jævnlig omrøring, indtil blandingen begynder at blive halvtør.
Maria Del Rocio Christiansen, Rødby