Denne opskrift er beregnet til 4 personer og tager lidt over en time at tilberede.
Det skal du bruge
200 g hakket oksekød (ca. 6% fedt)
30 g stegt bacon
3 finthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
250 g tomater i små tern
50 g finthakkede soltørrede tomater
2 spsk koncentreret tomatpuré
3 spsk vand
1 tsk groft salt
1 rund pizzadej – færdig, fuldkorn (ca. 280 g)
2 æg
½ dl mælk
200 g Karolines Køkken ® revet Mozzarella 15%
Tilbehør
Salat af 150 g strimlet grøn squash
150 g strimlede gulerødder og
150 g strimlet rød peberfrugt drysset med salt
Sådan gør du
Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Steg kødet i en pande ved kraftig varme og under omrøring, til det smuldrer og skifter farve. Skær baconen i små stykker og bland dem i kødet sammen med løg, de 3 slags tomat, vand og salt. Steg i yderligere ca. 2 min. og smag til.
Rul pizzadejen ud på et meldrysset bord til en diameter på ca. 38 cm. Børst melet af og læg dejen på et stykke bagepapir. Fordel oksekødsfyldet på pizzabunden, så der er en ca. 5 cm bred kant uden fyld. Fold kanten lidt ind over fyldet – lav små folder, så dejen ligger fladt.
Pisk æg og mælk sammen og vend ost i. Træk bagepapiret med pizzatærten over på den varme bageplade, hæld ostefyldet på kødet i midten og bag pizzatærten midt i ovnen.
Bagetid
Ca. 25 min. ved 200° i en traditionel ovn.
Find mange flere lækre opskrifter på Arla.dk.