Prøv denne spændende opskrift på pizza pomodori

Du kender måske det klassiske focacciabrød - men har du prøvet denne version med en saftig grunddej og tomater som topping?

Dette skal du bruge

Grunddej, 2-3 stykker

  • 500 g tipo 00-mel

  • 500 g almindeligt hvedemel

  • 5 dl lunt vand + evt. ekstra

  • 75 g gær

  • 11⁄2 spsk. groft salt

  • 1 dl ligurisk olivenolie

Fyld til 1 styk svarende til 1/3 af grunddejen

  • 1 portion dej i form

  • 2 salatløg

  • 1⁄2 gul peberfrugt

  • 2-3 spsk. ligurisk olivenolie

  • 2-3 spsk. ansjospasta eller 3-4 hakkede ansjoser

  • 1 dåse hakkede, flåede tomater

  • 1 dl taggiasca-oliven

  • 50 g friskrevet parmesan

  • Sådan gør du

    1. Bland de to typer mel.
    2. Rør vand med gær og salt, og bland det i melet lidt ad gangen med hånden. Rør også olie i. Rør langsomt og med nænsom hånd, til du har en blød, ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere vand om nødvendigt.
    3. Form dejen til en stor, rund kugle, og vend den i mel. Læg den på bordet til hævning, og læg en skål over. Læg så dyner og tæpper over, så den hæver virkelig lunt i 30 minutter.
    4. Del derefter dejen i 3, og fordel den i 3 store, smurte pizzaforme – dvs. meget flade bradepander.
    5. Pil og hak løg, rens og hak peberfrugt, og steg dem ved blid varme i olien i en gryde. Tilsæt ansjospasta, og steg i 2-3 minutter.
    6. Tilsæt tomater, og lad sovsen koge i 5 minutter under omrø- ring, evt. med lidt mere vand, så den ikke brænder på.
    7. Fordel sovsen over pizzaen, og drys med oliven og friskrevet parmesan.
    8. Bag den i en 300 grader varm stenovn – eller tænd din ovn på det varmest mulige, varm bagepladen op i ovnen, og løft brødet over på den brand- varme bageplade, hvorefter du straks sætter den ind i ovnen og lader den bage i 10 minutter. 
    Pinterest Instagram Print

    Mest læste artikler