Dette skal du bruge
Grunddej, 2-3 stykker
-
500 g tipo 00-mel
-
500 g almindeligt hvedemel
-
5 dl lunt vand + evt. ekstra
-
75 g gær
-
11⁄2 spsk. groft salt
-
1 dl ligurisk olivenolie
Fyld til 1 styk svarende til 1/3 af grunddejen
-
1 portion dej i form
2 salatløg
1⁄2 gul peberfrugt
2-3 spsk. ligurisk olivenolie
2-3 spsk. ansjospasta eller 3-4 hakkede ansjoser
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 dl taggiasca-oliven
50 g friskrevet parmesan
Sådan gør du
- Bland de to typer mel.
- Rør vand med gær og salt, og bland det i melet lidt ad gangen med hånden. Rør også olie i. Rør langsomt og med nænsom hånd, til du har en blød, ensartet masse. Tilsæt evt. lidt mere vand om nødvendigt.
- Form dejen til en stor, rund kugle, og vend den i mel. Læg den på bordet til hævning, og læg en skål over. Læg så dyner og tæpper over, så den hæver virkelig lunt i 30 minutter.
- Del derefter dejen i 3, og fordel den i 3 store, smurte pizzaforme – dvs. meget flade bradepander.
- Pil og hak løg, rens og hak peberfrugt, og steg dem ved blid varme i olien i en gryde. Tilsæt ansjospasta, og steg i 2-3 minutter.
- Tilsæt tomater, og lad sovsen koge i 5 minutter under omrø- ring, evt. med lidt mere vand, så den ikke brænder på.
- Fordel sovsen over pizzaen, og drys med oliven og friskrevet parmesan.
- Bag den i en 300 grader varm stenovn – eller tænd din ovn på det varmest mulige, varm bagepladen op i ovnen, og løft brødet over på den brand- varme bageplade, hvorefter du straks sætter den ind i ovnen og lader den bage i 10 minutter.