Provencalsk fiskesuppe

4 personer 1 kg friske blåmuslinger 1 dl tør hvidvin 1 dusk persille 1 liter fiskebouillon 1/2 dl puré af soltørrede tomater 1 knsp. safran 2 gulerødder 1-2 porrer 1 fennikel 4 tomater 1/2 kg sejfilet salt, peber Tilbehør: brød og mayonnaisesmagt til med knust hvidløg og puré af soltørrede tomater Skrub muslingerne, og tjek,...


4 personer
1 kg friske blåmuslinger
1 dl tør hvidvin
1 dusk persille
1 liter fiskebouillon
1/2 dl puré af soltørrede tomater
1 knsp. safran
2 gulerødder
1-2 porrer
1 fennikel
4 tomater
1/2 kg sejfilet
salt, peber

Tilbehør: brød og mayonnaisesmagt til med knust hvidløg og puré af soltørrede tomater

Skrub muslingerne, og tjek, at de alle er lukkede – kassér de muslinger, som ikke lukker sig ved et let bank mod bordkanten. Bring hvidvinen i kog. Kom muslinger og persille i den kogende hvidvin, og kog 5 min. under låg, til musl ingerne har åbnet sig – kassér de muslinger, som ikke er åbne, og læg resten til side.

Bring muslingesuppen i kog igen sammen med fiskebouillon, safran, tomatpuré, gulerødder i skiver og snittede porrer og fennikel. Lad suppen koge 10 min. for svag varme. Halvér tomaterne, fjern kernerne, og skær kødet i tern. Skær sejfileterne i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med tomaterne, og kog endnu nogle minutter for meget svag varme, til fisken er fast. Smag suppen til med salt og peber, kom muslingerne ved, og server med brød og hvidløgs-tomat-mayonnaise. 

Mest læste artikler