Pumpkin pie, eller græskartærte, er en klassiker blandt tærtespisere. Denne tærte er et hit til aftensmaden, og den kan sagtens gemmes til dagen efter.
Her er en uimodståelig opskrift på pumpkin pie fra Søren Staun Petersens kogebog ‘Græskar – Overrask med salte og søde opskrifter’ fra Muusmann Forlag.
Pumpkin pie
Til 4 personer
Du skal bruge
- 1 kg græskar i tern
(grå type, fx. crown prince) - 400 g kyllingefilet
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 2 porrer
- Lidt smør og olie til stegning
- Stilke af frisk timian og rosmarin
- 1 l hvidvin
- ½ l grøntsagsbouillon
- ½ l madlavningsfløde
- Salt og peber
- 1 rulle butterdej
Sådan gør du
- Klargør græskarret, og skær det ud i mindre tern – ca. 1 x 1 x 1 cm. Kog dem møre i ca. 15 minutter.
- Skær kyllingen ud i mindre strimler, og kog dem i 15 minutter.
- Snit løg, hvidløg og porrer, og steg dem derefter møre i en gryde med lidt smør og olie. Bind timian og rosmarin til et bundt, og tilsæt det sammen med vin og bouillon. Lad det koge ved middel-høj varme, til det er svundet ind til halvdelen.
- Tilsæt fløden, og lad det simre ved svag varme i ca. 15-20 minutter. Fjern krydderurtebuketten, og smag til med salt og peber.
- Smør et ildfast fad, rul butterdejen ud, og skær kanter til siderne af fadet.
- Mos 2/3 af græskarret til en grov mos, og form det som en slags bund i fadet. Kom kylling og resten af græskarternene i fadet, og hæld saucen over.
- Brug den resterende dej som låg. Luk til, prik tre lufthuller i midten, og bag din pumpkin pie ved 200 grader i ca. 20 minutter, til dejen er sprød og gylden.
Hvilke græskar skal du bruge til din pumpkin pie?
Grå græskar
For eksempel crown prince og butternutsquash har et højt tørstofindhold, samt en salt og nøddeagtig smag, hvilket gør dem gode til bagning, stegning og mos.
