Rabarber, rabarber, rabarber!

Kan du heller ikke få nok af de søde, syrlige og på alle måder smukke forårsbebudere? Så glæd dig til at kaste dig over disse tre opskrifter på velsmagende og smukke retter, hvor rabarber spiller en central rolle.

Salat med bagte rabarber

Ca. 3 personer som tilbehør

  • 400 g rabarber

  • 2 tsk. sukker

  • 2 store håndfulde spinat eller anden salat

  • 50 g cremet feta

  • 4 spsk. honning- ristede solsikkekerner

  • Lidt flagesalt

  • Evt. lidt frisk dild

    Dressing

  • 1 spsk. flydende honning • 1 spsk. hvidvinseddike

  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 grader (varmluft). Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker. Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir, og vend dem i 2 tsk. sukker.
  2. Kom bagepladen i ovnen, og bag rabarberstykkerne i 13 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle af på køkkenbordet.
  3. Anret salaten på en stor tallerken, og læg rabarberstykkerne og osten på. Rør dressingen sam- men, hæld den over salaten, og drys med kernerne. Drys med lidt flagesalt på toppen. Du kan evt. drysse plukket dild på toppen.

Servér et stykke kylling eller fisk til salaten.

 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler