Rabarberkage

Brug havens rabarber til at bage en lækker sommerkage.

Opskriften er til 6-8 personer

Det skal du bruge

  • Hvedemel
  • Sukker
  • Smør
  • Vaniljesukker
  • Æggeblommer
  • Bagepulver
  • Sødmælk
  • Hasselnødder
  • Rabarber
  • Fløde

Dej:

175 g smør
150 g sukker
2 spsk. vaniljesukker
1 knsp. salt
3 æggeblommer
250 g hvedemel
2 1/2 tsk. bagepulver
2 dl sødmælk

Rabarberlåg:

3 æggehvider
200 g sukker
100 g grofthakkede hasselnødder
1/2 kg spæde nye rabarber
1 bradepande eller 2 springforme

Tilbehør: flødeskum

Sådan gør du

Rør smørret hvidt med sukker. Tilsæt salt og æggeblommer. Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver sammen, og bland det forsigtigt i dejen sammen med mælken.

Hæld dejen i den smurte, raspstrøede
bradepande (ca. 24 x 30 x 5 cm), og glat den lidt ud. Pisk æggehvider og sukker næsten stift. Skær rabarberne i 1-cm stykker.
Vend dem sammen med nødderne i hviderne. Fordel marengsmassen oven på dejen. Bag kagen midt i en 175° varm ovn i 40-45 min. Kagen kan fryses. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler