Rabarberkage – kan du også allerede dufte og smage den bare ved tanken?
Så er det bare at komme ud i rabarberbedet eller ned i supermarkedet efter de sprøde, røde rabarber og lave denne nemme og lækre opskrift på rabarberkage med marcipan.
Om du får gæster, vil forkæle familien eller bare smovse helt alene for dig selv, så giv bare los – denne rabarberkage kan holde sig flere dage i køleskabet og kan også smides i fryseren, så der er ingen grund til at holde sig tilbage!
Du får ca. 12 stykker ud af denne opskrift.
Det skal du bruge til din rabarberkage
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker
- 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1⁄2 vaniljestang, korn heraf, eller tsk. vaniljesukker
- 120 g revet marcipan
- 200 g friske rabarber i mindre stykker
- Evt. 3 spsk. sukker
Sådan gør du
1. Ovnen tændes på 175 grader (varmluft). Det bløde smør og sukkeret røres godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen og røres i smørret. Derefter blandes mel, bagepulver, vaniljekorn/ sukker og marcipan i.
2. Det hele kommes i en mellem- stor springform (ca. 26 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Rabarberstykker kommes på toppen. Du kan enten bruge lidt tid og lave et fint mønster eller bare fordele dem tilfældigt. Giv dem et let tryk ned i dejen. Synes du, at rabarber er meget syrlige, kan du drysse 3 spsk. sukker ovenpå.
3. Kagen bages i ca. 50 minutter. Du kan tage et træspyd og prikke i dejen. Når dejen ikke sidder fast på spyddet, er kagen færdigbagt. Kagen skal afkøles en smule, før den kan skæres og serveres
TIP!
Kagen holder sig svampet og saftig i flere dage i køleskabet. Den kan også fryses.
Denne opskrift er fra kogebogen ‘MAD OG KÆRLIGHED – Inspiration til din hverdagsmad’ af Maria Christensen fra Muusmann Forlag (udsolgt).