Du får ca. 12 stykker ud af denne opskrift
Det skal du bruge
- 200 g blødt smør
- 200 g sukker• 3 æg
- 150 g mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1⁄2 vaniljestang, korn heraf, eller tsk. vaniljesukker
- 120 g revet marcipan
- 200 g friske rabarber i mindre stykker
- Evt. 3 spsk. sukker
Sådan gør du
1. Ovnen tændes på 175 grader (varmluft). Det bløde smør og sukkeret røres godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen og røres i smørret. Derefter blandes mel, bagepulver, vaniljekorn/ sukker og marcipan i.
2. Det hele kommes i en mellem- stor springform (ca. 26 cm i dia- meter) beklædt med bagepapir. Rabarberstykker kommes på toppen. Du kan enten bruge lidt tid og lave et fint mønster eller bare fordele dem tilfældigt. Giv dem et let tryk ned i dejen. Synes du, at rabarber er meget syrlige, kan du drysse 3 spsk. sukker ovenpå.
3. Kagen bages i ca. 50 minut- ter. Du kan tage et træspyd og prikke i dejen. Når dejen ikke sidder fast på spyddet, er kagen færdigbagt. Kagen skal afkøles en smule, før den kan skæres og serveres
TIP!
Kagen holder sig svampet og saftig i flere dage i køleskabet. Den kan også fryses.