Rabarberkylling

Rabarber er en fantastisk grøntsag, som mange forveksler med en frugt, da den oftest bruges i det søde køkken - men du kan sagtens bruge den i det salte! Her er en opskrift på kylling med rabarber. 

Twitter Print

Denne opskrift er beregnet til 3-4 personer

Det skal du bruge

  • 700-800 g kyllingelår

  • Olie til stegning

  • 4 rødløg i kvarter

  • 200 g rabarber i 2 cm lange stykker

  • 4 dl madlavningsfløde

  • 1 hønsebouillonterning

  • 11⁄2 tsk. timian

  • 1 tsk. salt og lidt peber

Desuden

  • 300 g kogt bulgur, ris eller perlebyg
  • 1 broccolihoved i små buketter
  • Lidt flage

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). På en varm pande med lidt olie brunes kyllingelåre- ne i ca. 3 minutter på hver side.
  2. Læg kyllingelårene i et mellemstort ovnfast fad. Svits løgene på panden, læg dem i fadet, og fordel også rabarber- stykkerne deri. Hæld fløden på panden sammen med bouillon og timian, varm igennem, og smag til med salt og peber.
  3. Fløden hældes i fadet, og det sættes i ovnen i 40 minutter. Imens koges ris/bulgur/perlebyg.
  4. Bunden af en gryde dækkes med vand, og broccolibuket- terne kommes i. Lad dem dampe under låg i 5 minutter. Så får du sprøde broccolibuketter med masser af bid i. Drys med lidt flagesalt, når de serveres.
Twitter Print

Mest læste artikler