
1 bdt. grønne asparges
ca. 8 dl hønsebouillon
1-2 skalotteløg
1 spsk. smør
200 g italienske arborio-ris
1⁄2 brev safran
2 dl tør hvidvin
400 g store black tiger-rejer
olivenolie
salt, peber
25 g smør
Sådan gør du:
Bræk den træede ende af aspargeserne, snit resten i mindre stykker, damp dem i hønsebouillon og læg dem til side. Gem bouillonen til senere.
Hak skalotteløg fint, og sauter dem ved svag varme. Kom ris ved og rist 2-3 min. Tilsæt safran og hvidvin, og opløs safranen i vinen, mens den koger ind.
Hæld bouillonen ved, og lad risene koge i 20 min.
Spæd med ekstra bouillon, hvis risottoen virker tør. Steg rejerne i 3 min. i lidt olie.
Vend asparges, rejer og smør i risottoen og smag til.
Server straks