Rødbedehummus – Let at lave, lækkert at spise!

Let, lækkert og anderledes tilbehør, som du kan bruge til at pifte de fleste retter op med. Frem med rødbederne og kom igang med rødbedehummus!

Det er altid rart at at have nogle lækre og lette opskrifter i ærmet som går godt til det meste – Og denne opskrift kan nemt blive dit “go-to” tilbehør når du lige står og mangler fantasi til at finde på noget helt nyt. Den smager utrolig dejligt og så kan den trylles frem hurtigt.

Det skal du bruge:

Til 5 dl

  • 500 g rødbeder
  • 1 dl olie
  • spsk tahin
  • spsk citronsaft
  • tsk spidskommen
  • 1½ tsk salt og lidt peber

Sådan gør du:

Kom rødbederne i en gryde og hæld vand i, til det dækker. Bring vandet i kog og lad rødbederne koge i ca. 25 minutter. Hæld vandet fra og afkøl rødbederne i koldt vand. Når de er til at røre ved, smuttes skrællen af. Skær enderne af og kom rødbederne i en foodprocessor eller blender sammen med resten af ingredienserne. Blend det hele godt sammen og smag til. Du kan evt. servere din hummus med oliven, krydderurter og saltristede græskarkerner, se side 197. Den kan sagtens holde sig nogle dage på køl.

Mad og kærlighed

Opskriften er lavet af Maria Christensen og udgivet af Muusmann Forlag. Du kan finde mange andre dejlige opskrifter, der passer til årstiderne, i hendes bog “Mad og Kærlighed – Inspiration til din hverdagsmad”. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler