Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 1⁄2 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl olieLidt saltPynt100 g flødeost75 g flormelis1⁄2 tsk. vaniljesukker4 spsk. vand6 spsk. sukker50 g rødbede i tynde strimler Pisk sukker og æg skummende. Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, citronsaft, rødbede og olie, og rør...
Illustration: Suzanne Moffat
400 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
4 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
Saften af 1⁄2 citron
300 g fintrevet rå rødbede
3 dl olie
Lidt salt
Pynt
100 g flødeost
75 g flormelis
1⁄2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. vand
6 spsk. sukker
50 g rødbede i tynde strimler

Pisk sukker og æg skummende. Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, citronsaft, rødbede og olie, og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt bradepande eller springform, og bag den ca. 50 min. ved 180°. Kog rødbedestrimlerne møre i en lage af sukker og vand. Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen, og smør cremen på den afkølede kage. Pynt med rødbedestrimler.

Anne Marie Hjalager, Bælum

Mest læste artikler