Rødbedekage

400 g sukker4 æg250 g hvedemel4 tsk. bagepulver4 tsk. stødt kanel1 tsk. stødt nellikeSaften af 1⁄2 citron300 g fintrevet rå rødbede3 dl olieLidt saltPynt100 g flødeost75 g flormelis1⁄2 tsk. vaniljesukker4 spsk. vand6 spsk. sukker50 g rødbede i tynde strimler Pisk sukker og æg skummende. Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, citronsaft, rødbede og olie, og rør...
Illustration: Suzanne Moffat
400 g sukker
4 æg
250 g hvedemel
4 tsk. bagepulver
4 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
Saften af 1⁄2 citron
300 g fintrevet rå rødbede
3 dl olie
Lidt salt
Pynt
100 g flødeost
75 g flormelis
1⁄2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. vand
6 spsk. sukker
50 g rødbede i tynde strimler

Pisk sukker og æg skummende. Tilsæt mel, bagepulver, kanel, nellike, citronsaft, rødbede og olie, og rør dejen sammen. Kom dejen i en smurt bradepande eller springform, og bag den ca. 50 min. ved 180°. Kog rødbedestrimlerne møre i en lage af sukker og vand. Rør flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen, og smør cremen på den afkølede kage. Pynt med rødbedestrimler.

Anne Marie Hjalager, Bælum

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler