
1 kg svine- eller oksekød med ben
Salt
2-3 laurbærblade
2 gulerødder
3 små rødbeder
2 løg
5 l vand
3 tomater eller 3 spsk. ketchup
2 kartofler
1 hvidkål
Dild, persille og hvidløg efter smag
Cremefraiche
Sådan gør du:
Fyld en stor gryde med vand og læg kødet i. Kom salt og laurbærblade ved og lad det hele koge i 1½ time. Tag kødstykket op, og pil kødet af benene. Skær kødet i mindre stykker og læg stykkerne tilbage i gryden. Tag lidt af bouillonen op, og hæld den på en sauterpande. Skær rodfrugterne i små tern, og sauter dem i bouil-lonen sammen med tomater (eller tomatketchup) i 15-20 min. Skær kartoflerne i tern, hak hvidkål og kom det i suppegryden. Kog i 15-20 min. og tilsæt de sauterede rodfrugter. Kog suppen i yderligere 15-20 min. og smag til med krydderurter. Server suppen med en klat cremefraiche på toppen.