Sådan får du dit honningkagehus til at lykkes

I år skal det være! Du har måske flere mislykkede bygningsværker bag dig, men med denne vejledning til et honningkagehus er succesen garanteret. Det vigtigste trick er den rigtige lim, også kaldet royal icing.

Twitter Print

Trin for trin guide

Et honningkagehus er et af de svære juleprojekter, men der er nogle genveje, som gør det lidt nemmere.

Vi har fundet trin-for-trin-guiden til dette honningkagehus på Hallmark.com

Honningkagehuset er primært til pynt, så defor anbefaler vi, at du køber færdigblandet dej eller vælger en af de nemmeste opskrifter, som bl.a. står på supermarkedets krydderiblandinger.

Hallmark.com kan du downloade skabelonerne til dette hus – og i øvrigt gå dybere ned i vejledningen. Bageeksperten bruger et pizzahjul til at udskæringer.

God fornøjelse!

Den perfekte bagning

Hvor længe skal figurerne bage? Det afhænger af tykkelsen og størrelsen af det enkelte stykke – OG – endnu vigtigere – den individuelle ovn.

TIP: Læg en lille klump dej i hvert hjørne af bagepapiret, så det ikke blafrer op undervejs.

Du kan evt. følge vejledningen på spiselig.dk, som også giver tips om, hvor længe stykkerne skal køle af mv.

Genialt trick: Lim med ‘royal icing’

‘Limen’ er essentiel. Vi er efter lidt research nået frem til, at royal icing – eller frosting – er det bedste. Det er en form for glasur, som tllføjes æggehvider for. at massen limer og størkner bedre. Opskriften er fra spiselig.dk

Opskrift på royal icing:

  • 3 æggehvider der har fået stuetemperatur
  • 500 g flormelis

Det piskes sammen til en ensartet masse. 
Du kan vælge at farve nogle små portioner med frugtfarve.

Sådan samler du honningkagehuset

Begyndt med gavlen

Fordelen ved denne konstruktion er, at den er nem at sætte sammen takket være det spidse tag.

Se den komplette guide her

Fortsæt byggeriet

Gå systematisk til værks og hav tålmodighed. Du skal holde fast på stykkerne et par minutter, indtil du er sikker på, at royal icing’en er størknet tilstrækkeligt.

Følg instruktionerne her

Nu skal taget på

Det er vigtigt, at du ikke skynder dig for meget og ræser videre til næste stykke.
Hold stykkerne sammen et par minutter, så frostingen størkner helt.

Vær forsigtig med døren

Døren skal sættes meget forsigtigt på – hold den på plads set par minutter.

OBS: Lad limen tørre i en time, før du begynder at pynte honningkagehuset.

Pynt huset i alle farver og faconer

Det er helt op til jer, hvordan I vil pynte honningkagehuset. Slik i alle varianter, ekstra figurer med farvet frosting – mulighederne er uendelige.

I kan lave ekstra-figurerne, mens huset tørrer. Det skal stå mindst en time, inden det kan pyntes.

Begynd med at pynte gavlen. Nu er det op til dig, hvor meget og hvordan, men overgør det ikke – man skal stadig kunne se brunkagen.

Royal frosting er genialt til at lave snedriver med. Læg det på med en spartel, brug forsigtige strøg.

Sådan – hvor er det fint!

Du kan se flere flotte honningkagehuse på Wallmarts hjemmeside.

Husk at lave et par ekstra figurer til at spise, for huset må ingen røre.

Twitter Print

Mest læste artikler