Sejt og frysebrændt brød
Når du fryser brød ned i enten en boks eller en frysepose, vil du ofte opleve, at brødet bliver sejt og frysebrændt således, at overfladen udtørrer kraftigt og kan få misfarvninger. Desuden har du måske oplevet, at brødet bliver snasket, når det optøs. Men løsningen er her, så du kan fryse dit brød med succes og få en holdbarhed i op til 6 måneder.
Sådan fryser du brød
1. Frys friskt brød
Først og fremmest er det vigtig, at du fryser helt friskt brød. Ønsker du at nedfryse skiver, er det vigtigt, at du skærer brødet inden for de første 24 timer.
2. Frys først uden at dække
Læg de friskskårede brødskiver på en bageplade og sæt den i fryseren til de er helt gennemfrosne.
3. Put brødskiverne i fryseposer og fjern luften
Put herefter de frosne brødskiver i fryseposer og læg dem på bordet. Nu skal du prøve at få så meget luft ud af poserne som muligt. Luk poserne til og smid dem i fryseren. Nu vil brødet være klar uanset hvornår din brødlyst melder sig.
Sådan optør du mest hensigtsmæssigt frossent brød
1. Tag den ønskede mængde brød ud af fryseren
Tag den ønskede mængde brød ud af fryseposen. Hvis du ikke tømmer posen, er det vigtigt, at du får luften ud af posen igen og lukker den tæt.
2. Tø op på køkkenbordet
Nu er det faktisk så simpelt, som det overhovedet kan være: Optø blot brødet i stuetemperatur.
3. … eller brug ovnen
Hvis du virkelig er brødsulten og ikke kan vente på, at brødet optør i stuetemperatur, kan du også sagtens lægge brødet i ovnen eller på brødristeren.
Læs også: Hvad kan fryses ned? | En lang liste over ting, der kan fryses