Sådan kan du vakuumpakke din mad uden maskine

Vakuumpakning af mad, er de seneste år blevet meget populært. Vi viser dig, hvordan du kan vakuumpakke uden brug af maskine. 

Hvis du vakuumpakker din mad, kan du rykke holdbarheden, forbedre smagsnuancerne samt nemmere kontrollere selve tilberedningen af maden. Men en vakuummaskine kan være stor og klodset i køkkenet – og den kan være omkostningsfuld.

Vi har derfor fundet en metode til, hvordan du selv kan vakuumpakke din mad. 

Du skal bruge

  • En stor skål eller gryde med kold vand
  • En frysepose med zip-lukning

Fremgangsmåde

Kom din mad i fryseposen og luk posen med undtagelse af 1-2 cm. Den lille åbning skal bruges til at presse den overskydende luft ud. 

Put din pose med indhold i skålen med vand. Når posen kommer i vandet vil luften automatisk forlade posen. Når alt luften er ude kan du forsegle og lukke posen. 

Se eventuel videoen nedenfor som demonstrere, hvordan du skal gøre.

Fordele ved vakuumpakning

  • Råvarernes holdbarhed forlænges
  • Du undgår frostskader på fødevarerne
  • Kvaliteten på produktet bevares

Mest læste artikler