Hvis du vakuumpakker din mad, kan du rykke holdbarheden, forbedre smagsnuancerne samt nemmere kontrollere selve tilberedningen af maden. Men en vakuummaskine kan være stor og klodset i køkkenet – og den kan være omkostningsfuld.
Vi har derfor fundet en metode til, hvordan du selv kan vakuumpakke din mad.
Du skal bruge
- En stor skål eller gryde med kold vand
- En frysepose med zip-lukning
Fremgangsmåde
Kom din mad i fryseposen og luk posen med undtagelse af 1-2 cm. Den lille åbning skal bruges til at presse den overskydende luft ud.
Put din pose med indhold i skålen med vand. Når posen kommer i vandet vil luften automatisk forlade posen. Når alt luften er ude kan du forsegle og lukke posen.
Se eventuel videoen nedenfor som demonstrere, hvordan du skal gøre.
Fordele ved vakuumpakning
- Råvarernes holdbarhed forlænges
- Du undgår frostskader på fødevarerne
- Kvaliteten på produktet bevares