Sådan laver du det populære slik fra Squid Game

Er du også en af dem, der har har bingewatchet Squid Game, den mest sete netflix-serie nogensinde? Så er du måske også blevet nysgerrig på at lave det berømte slik fra udfordringen i seriens tredje episode. Få opskriften her.
Det traditionelle sydkoreanske slik, dalgona candy, er blevet verdenskendt efter den storhittende Netflixserie Squid Game.

Dalgona candy er en traditionel sydkoreansk form for karamel, som man oftest køber i små boder i gaderne i Sydkorea. Men du behøver ikke rejse så langt for at smage det populære slik – du kan nemlig lave det selv. Vi kan tilmed love dig, at du ikke dør, hvis du ikke er den hurtigste om at udstikke det berømte koreanske slik.

Udfordringen dalgona candy er gået viralt

På det sociale medie TikTok er udfordringen gået viralt med hashtagget #dalgonacandy, som har engageret over 1,1 milliarder brugere. Udfordringen kræver, at du skal udstikke en form i karamellen ved hjælp af en nål – uden den knækker. Du kan også gøre som hovedpersonen Seong Gi-hun, der brugte tungen til at smelte massen.  

Lav dit eget dalgona candy

Det tager to minutter at gøre klar og 5 minutters bagetid. Fremgangsmåden gør det lettest at lave et stykke dalgonaslik ad gangen. 

Opskrift

Opskriften er såresimpel, og du behøver kun to ingredienser:

  • 2 spsk. sukker
  • et drys natron (bemærk: du kan ikke bruge bagepulver)

Det skal du bruge

Til gengæld skal du have dine redskaber i orden. Du skal bruge: 

  • en suppeske i rustfrit stål
  • en spisepind til at røre rundt i sukkeret
  • dejskraber
  • udstikkersæt
  • en skål med flad og rund bund til at presse dejen flad med

Sådan gør du

Inden du begynder, skal du sørge for at have alle ingredienserne og redskaber klar.

  1. Varm sukkeret i en suppeske over gaskomfuret. Husk ikke at rør i det, før sukkeret er opløst (det er samme princip som med de brune kartofler – rører du i sukkeret, krystalliserer det).

  2. Tilføj bagepulveret, og rør med spisepinden, indtil det er opløst og forvandler sig til en slags gyldenbrunt skum.

  3. Hæld massen over på en bageplade med bagepapir. Vent et par sekunder, og pres så derefter massen flad med en skål med rund bund eller lignende. Forsøg at holde formen så rund som muligt.

  4. Inden dalgonaen størkner, kan du bruge udstikkerne til at lave det ønskede mønster i massen og fjerne den igen.

  5. Herefter lader du massen blive helt hård – og så kan du lade den koreanske dalgona candy-leg begynde. 

Mest læste artikler