Sådan laver du en klimavenlig lasagne

Selvom vi har ambitioner om at skære ned på kødet, kan det være en udfordring at tænke kreativt, når der skal handles ind til aftensmaden. Derfor har Knorr udviklet en let og lækker opskrift på en klimavenlig lasagne. Få den her. 

Vil du også gerne bidrage til at passe på kloden og vores fælles fremtid? 1/3 af alle de drivhusgasser, der udledes på verdensplan, stammer fra det, vi spiser. Derfor giver det rigtig god mening at tænke over, hvad vi putter i munden.   

Mange har dog en travl hverdag, og det kan være svært at få tid til at eksperimentere med nye retter, som alle i familien kan lide. Men det behøver ikke være så svært. Med små, enkle ændringer i familiens kost kan du være med til at gøre en forskel. 

Knorr har udviklet en række tips og opskrifter, som gør det nemt at erstatte kødet i dine livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen. 

Vi deler i de kommede 6 uger nogle af disse opskrifter med dig – og vi håber, at det kan være en hjælp for dig til at til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil. 

Vi lægger ud med denne opskrift på en lækker, klimavenlig lasagne. 

Opskrift: Klimavenlig lasagne

Til 4 portioner

Det skal du bruge

 • 1 pakke Knorr Lasagne Dinnerkit
 • 250g røde tørre linser, i blødsatte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri lasagne kan halvdelen af de røde linser erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
 • 1 løg, hakket fint
 • 3 håndfulde hakkede, revede eller blendede grøntsager, f.eks. gulerødder, champignon, zucchini, eller hvad du har i grøntskuffen
 • 1 pose revet mozzarella
 • 2 spsk. olivenolie
 • 3 dl. mælk
 • 6 dl. kold vand

Tilbehør:

Salat af hakket grønkål med ristede græskarkerner og olieeddikedressing

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 180 °C varmluft. 

 2. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg.

 3. Tilsæt grøntsager, tørre røde linser, Knorr lasagne sauce mix, mælk og vand. Rør godt og lad saucen simre indtil linserne er møre.

 4. Smør et ildfast fad med olie og kom lidt af saucen i bunden af fadet og dæk saucen til med lasagneplader. Forsæt indtil alle plader og sauce er brugt.

 5. Top lasagnen med revet mozzarella.

 6. Kom lasagnen i ovnen i 25-30 minutter. Lad lasagnen sætte sig i 5 minutter før servering.

 7. Hak grønkålen og kom i en stor skål. Top med ristede græskarkerner og olieeddikedressing.

… Velbekommen! 

Mest læste artikler