Der er efterhånden mange, der ønsker at skære ned for kødforbruget ved middagsbordet. I en travl hverdag ender indkøbskurven alligevel ofte med at være fyldt med hurtige retter, børnenes favoritter og gamle kendinge, og om vi vil det eller ej, er hovedingrediensen i disse retter ofte kød. Men sådan behøver det ikke at være.
Det er nemlig muligt at tage det lette valg i butikken, og samtidig servere grønne og velsmagende retter ved bordet. Det viser Knorr med deres nye, klimavenlige opskrifter, som gør det nemt at erstatte noget af kødet i vores livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen.
I de kommende uger vil vi dele disse opskrifter med dig. Her får du opskriften på en lækker bolognese, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil.
Opskrift I Klimavenlig spaghetti bolognese
Til 4 personer
Det skal du bruge
- 1 brev Knorr Spaghetti Bolognese krydderimix
- 1 dåse (400g) grønne linser, eller 250g tørre grønne linser, i blødsatte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri bolognese kan halvdelen af de grønne linser erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
- 1 løg, hakket fint
- 2 fed hvidløg, pressede
- 3 håndfulde hakkede eller revne grøntsager, f.eks. gulerødder, champignon, kål eller hvad du har i grøntskuffen
- Revet parmesan
- 2 spsk. olivenolie
- 2,5 dl. kold vand
- 500g spaghetti
- Frisk basilikum til pynt
Sådan gør du
-
Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg og det pressede hvidløg.
-
Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af.
-
Tilsæt grønne linser, Knorr bolognese krydderimix og vand, og rør godt.
-
Lad saucen koge op og sænk dernæst varmen. Lad retten simre i 15 minutter. Rør engang imellem.
-
Kog spaghettien efter anvisning på pakken.
-
Servér retten og top med revet parmesan og frisk basilikum.