Sådan laver du en klimavenlig spaghetti bolognese

Det behøver ikke være svært at skære ned for kødforbruget i hjemmet. Prøv denne opskrift på en lækker spaghetti bolognese fyldt med grønt fra Knorr. 

Der er efterhånden mange, der ønsker at skære ned for kødforbruget ved middagsbordet. I en travl hverdag ender indkøbskurven alligevel ofte med at være fyldt med hurtige retter, børnenes favoritter og gamle kendinge, og om vi vil det eller ej, er hovedingrediensen i disse retter ofte kød. Men sådan behøver det ikke at være. 

Det er nemlig muligt at tage det lette valg i butikken, og samtidig servere grønne og velsmagende retter ved bordet. Det viser Knorr med deres nye, klimavenlige opskrifter, som gør det nemt at erstatte noget af kødet i vores livretter med klimavenlige alternativer – og resterne fra grøntskuffen. 

I de kommende uger vil vi dele disse opskrifter med dig. Her får du opskriften på en lækker bolognese, som kan være en hjælp til at komme i gang med en lidt mere klimavenlig livsstil.

Opskrift I Klimavenlig spaghetti bolognese

Til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 brev Knorr Spaghetti Bolognese krydderimix
  • 1 dåse (400g) grønne linser, eller 250g tørre grønne linser, i blødsatte. Hvis du ikke ønsker en helt kødfri bolognese kan halvdelen af de grønne linser erstattes med 200g (en halv pakke) hakket øksekød
  • 1 løg, hakket fint
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 3 håndfulde hakkede eller revne grøntsager, f.eks. gulerødder, champignon, kål eller hvad du har i grøntskuffen
  • Revet parmesan 
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2,5 dl. kold vand
  • 500g spaghetti
  • Frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

  1. Varm olien op i en gryde og svits det hakkede løg og det pressede hvidløg.

  2. Kom grøntsagerne i gryden og svits dem af. 

  3. Tilsæt grønne linser, Knorr bolognese krydderimix og vand, og rør godt.

  4. Lad saucen koge op og sænk dernæst varmen. Lad retten simre i 15 minutter. Rør engang imellem.

  5. Kog spaghettien efter anvisning på pakken.

  6. Servér retten og top med revet parmesan og frisk basilikum.

Mest læste artikler