Sådan laver du lækker gravad makrel

Mangler du inspiration til en lækker og let sommerret, så er denne ret lige noget for dig.

Gravad Makrel er en både sæsonrelateret og yderst velsmagende sommerret. Opskriften er udviklet af kokken Patrick Lund-Nielsen i samarbejde med Kaj Hilfling og Tommy Raabo Fischer, som er ejere af HAV i Torvehallerne i København. 

Opskriften er fra kogebogen “Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed”, som er udgivet af HAV i Torvehallerne. Tommy Raabo Fischer er 8.-generations fiskehandler. 

Det skal du bruge til 2 personer

  • 300 gram makrelfilet uden ben
  • 10 gram stødt fennikel
  • 30 gram brun farin
  • 30 gram salt
  • 20 gram dildspidser
  • 100 gram rygeost
  • 100 gram friskost
  • Citron
  • Purløg
  • Syltede rødløg
  • 2 skiver smørristet rugbrød
  • 1 romaine-salathoved

Sådan gør du

  1. Makrellen kommes i et fad og drysses med en blanding af salt, farin, dildspidser og fennikel.
  2. Dæk fadet med film, og stil det i køleskabet. Fisken skal graves i 8-12 timer – alt efter, hvor hård du vil have den. Når den er færdig, skrabes fisken ren og drysses med dildspidser.
  3. Rygeost og friskost piskes sammen i en skål og smages til med salt, peber og citronsaft. Tilsæt fintsnittet purløg. 
  4. Rist rugbrødet på panden i smør, og dryp det af på et stykke køkkenrulle.
  5. Smør et tyndt lag ostecreme på rugbrødet, og læg et salatblad ovenpå. Endnu et tyndt lag ostecreme kommes på.
  6. Skær makrellen i tynde skiver, og kom den ovenpå osten. Top med syltede rødløg.
  7. De syltede rødløg tilberedes ved at skære løgringe, komme dem i en skål og dække dem med varm syltelage (Syltelage består af 1 del vand, 1 del lagereddike og 1 del sukker).

Mest læste artikler