Går æggene i stykker, når du piller dem? Her er det magiske trick

Spiser du også delvist ødelagte æg til morgenmad? Disse simple tricks giver dig perfekte æg hver gang!
Hænder som piller aeg

Foto: Getty Images

Hvem elsker ikke perfekte æg? Der findes rigtig mange tips online om, hvordan man tilbereder æg, piller æg – you name it. Vi har dog holdt os til disse enkle trick, som fungerer lige godt hver gang.

Her er første trick:

  • Start med at skylle dit kogte æg i koldt vand. 
  • Nu er alt, du behøver for at pille dit æg, en hård overflade.
  • Slå ægget mod eksempelvis køkkenbordet, og rul derefter ægget et par gange.
  • Sådan! Nu er det super let at fjerne den knuste æggeskal, uden at ægget går i stykker.

Andre hævder, at æg, som er op til mellem syv og 10 dage gamle, er nemmest at pille, og at en teskefuld bagepulver eller eddike i kogevandet skulle gøre tricket med den besværlige æggeskal.

Se tricket i videoen her.

Et andet tip til at pille dine æg er at ryste dem i en plastikbeholder halvt fyldt med vand. Dét skulle få æggeskallen til at falde nemt af, uden at du brænder fingrene på de nykogte æg.

Se hvordan du gør herunder.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler