Sådan laver du en klimavenlig burger

Du kan godt fortsætte med at spise dine favoritretter, samtidig med at du passer på klimaet. Det handler bare om at bruge de rigtige ingredienser. Her får du opskriften på en virkelig god burger, som giver både god smag og samvittighed

Hvis du hører til de mange, der elsker at sætte tænderne i en god burger, men har det lidt skidt med dit forbrug af hakket oksekød, har vi den perfekte opskrift til dig: klimavenlig burger med lækker bearnaise-mayo.

Knorr har udviklet en række alternative og klimavenlige retter på nogle af danskernes absolutte favoritretter, som vi deler med dig over 6 uger. Vi har tidligere delt opskrifter på lasagne, chili sin carne og spaghetti bolognese, og nu er turen kommer til burgeren.

Få opskriften her.

Opskrift I Klimavenlig burger med bearnaise-mayo

Til 4 portioner

Det skal du bruge

Bøf

  • 1 dåse kikærter (400g) eller 250g tørre kikærter, i blødsatte og kogte
  • 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon, smuldret
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 4 spsk. mel
  • 1 spsk. rasp

Ingredienser til stegning

  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 dl. rasp

Bearnaise-mayo

  • 1 brev Knorr Bearnaise Sauce
  • 6 spsk. Hellmann’s mayonaise

Tilbehør til burger

  • Burgerboller
  • Tomat
  • Salat
  • Agurk
  • Rødløg
  • Ovnstegte kartofler eller pommes frites.

Sådan gør du

  1. Hæld vandet fra kikærterne og mix ingredienserne til burgerbøfferne i en foodprocessor, i en blender eller med en stavblender indtil farsen er jævn.

  2. Kom olie på hænderne, del farsen i fire kugler og tryk hver kugle flad til en bøf på en tallerken med rasp. Vend bøffen så der kommer rasp på begge sider.

  3. Varm olie på panden og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side indtil de har en sprød skorpe.

  4. Imens bøfferne steger blandes et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonaise til en bearnaise-mayo.

  5. Saml burgeren med bøfferne, bearnaise-mayoen og det resterende tilbehør. Server resten af bearnaise-mayoen til de ovnstegte kartofler eller pommes frites.

… Velbekomme!

Mest læste artikler