Hvis du hører til de mange, der elsker at sætte tænderne i en god burger, men har det lidt skidt med dit forbrug af hakket oksekød, har vi den perfekte opskrift til dig: klimavenlig burger med lækker bearnaise-mayo.
Knorr har udviklet en række alternative og klimavenlige retter på nogle af danskernes absolutte favoritretter, som vi deler med dig over 6 uger. Vi har tidligere delt opskrifter på lasagne, chili sin carne og spaghetti bolognese, og nu er turen kommer til burgeren.
Få opskriften her.
Opskrift I Klimavenlig burger med bearnaise-mayo
Til 4 portioner
Det skal du bruge
Bøf
- 1 dåse kikærter (400g) eller 250g tørre kikærter, i blødsatte og kogte
- 1 terning Knorr Grøntsagsbouillon, smuldret
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg, presset
- 4 spsk. mel
- 1 spsk. rasp
Ingredienser til stegning
- 3 spsk. olivenolie
- 1 dl. rasp
Bearnaise-mayo
- 1 brev Knorr Bearnaise Sauce
- 6 spsk. Hellmann’s mayonaise
Tilbehør til burger
- Burgerboller
- Tomat
- Salat
- Agurk
- Rødløg
- Ovnstegte kartofler eller pommes frites.
Sådan gør du
-
Hæld vandet fra kikærterne og mix ingredienserne til burgerbøfferne i en foodprocessor, i en blender eller med en stavblender indtil farsen er jævn.
-
Kom olie på hænderne, del farsen i fire kugler og tryk hver kugle flad til en bøf på en tallerken med rasp. Vend bøffen så der kommer rasp på begge sider.
-
Varm olie på panden og steg bøfferne i 3-4 minutter på hver side indtil de har en sprød skorpe.
-
Imens bøfferne steger blandes et brev Knorr Bearnaise Sauce med Hellmann’s mayonaise til en bearnaise-mayo.
-
Saml burgeren med bøfferne, bearnaise-mayoen og det resterende tilbehør. Server resten af bearnaise-mayoen til de ovnstegte kartofler eller pommes frites.
… Velbekomme!