Når du skal vælge det løg, som du gerne vil have, så er et godt trick, at det flade løg som regel er lidt sødere end det helt runde løg. En god regel at følge er, at det flade løg er formet lidt mere som en ufo i forhold til den rundere form.
Så hvordan skal man skære dem?
Det første gode trick er, at man ikke skærer i løgets rodende, for det er her alle komponenterne sidder, som får dig til at trille tårer, når du skærer løg. Skær i stedet for fra den anden ende.
Hvis du vil lave løgringe, skal du skære fra toppen af løget. Så får du flotte løgringe, som fx er perfekte til hamburgere.
Vil du have halve ringe, så skærer du fra nord til sydpol, vende løgets flade side nedad og skærer som før.
Løg i tern kan også være lækkert til salat eller til hjemmelavede hotdogs. Hvis du nemt og hurtigt vil skære tern, så skærer du parallelt med dit skærebræt fra højre mod venstre, men uden at skære helt igennem. Derefter vender du løget og skærer oppefra, denne gang skærer du heller ikke hele vejen igennem. Til sidst skærer du oppefra og ned og voila! Så får du de mest perfekte løgtern.
Den sidste måde at skære løg på er at vende løget, så den flade ende ligger på skærebrættet. Så skærer du fra den runde side af løget mod den anden.
Sådan skal det gøres. I denne video vises det helt nøjagtigt, hvordan man skal gøre.