Hvadenten dit æg skal være hårdkogt, have en semi-blød blomme, eller blot se smukt spejlet ud, er der hjælp at hente. Vi har set nærmere på, hvor fejlen eventuelt kan ligge i forsøget på tilberedningen af det perfekte æg.
Spejlæg
Et perfekt, spejlet æg er gyldent og sprødt på den ene side, og har en smuk stivnet hvide med halvflydende blomme på den anden.
Som hovedregel skal din pande være varmet helt op, og dit stegefedt skal simre og syde. Du skal altså vente med at slå ægget ud i panden, indtil fedtstoffet bobler.
Husk ligeledes på at æggehviden kun koagulerer ordentligt, hvis du sætter låg på din pande, mens ægget tilberedes. På denne måde opnår du en perfekt stegt skorpe og bund, samt en flot, spejlet overflade.
Pocheret æg
Du tror måske at perfekte pocherede æg kun hører kokkeverdenen til. Men du vil blive overrasket over, hvor nemt det er at lave selv.
Et pocheret æg kræver, helt enkelt, at der er nok vand i gryden, således at ægget kan flyde frit rundt. Er der for lidt vand i gryden, risikerer du at æggemassen synker til bunds og går i stykker.
Hårdkogt eller smilende
Spørger du rundt i din omgangskreds, er der tusindvis af forskellige metoder til at koge et hårdkogt æg. Fælles for de fleste er dog nok, at de har prøvet at ende op med en tør, smuldrende blomme samt en usamarbejdsvillig skal eller hvide.
Fælles for både hårdkogte- og smilende æg er at æggende skal kommes i en gryde med vand, så vandet dækker bunden. Herpå skal vandet varmes gradvist op. Så snart vandet begynder at koge, tages gryden af varmen, og der lægges låg på.
Ønsker du dine æg smilende, skal de blot stå i gryden i yderligere 10 minutter. For helt hårdkogte, men perfekte æg, skal de have 14 minutter. Tidsangivelserne afhænger naturligvis af æggets størrelse. Disse tidsangivelser passer på æg af mellem størrelse.
For at undgå at ægget koger videre indeni og derfor når at bliver overkogt, skal de placeres i iskoldt vand.
Læs også: Så lang tid skal et blødkogt æg have

Røræg
Røræg eller scrambled eggs… Hvadenten du kan lide det eller ej, er røræg en helt fast (og kærkommen) gæst på det traditionelle brunchbord.
Men hvilke fejl kan man komme til at lave, i jagten på det perfekte røræg? Vigtigst af alt er det at du rører godt i massen under hele processen. Den konstante bevægelse i æggemassen gør, at ægget ikke samler sig i alt for store klatter. Vi ønsker jo gerne en cremet og lækker æggemasse som resultat.
En anden fingerregel for at opnå perfekte røræg er, ikke at tilberede ægget over for høj varme. Du opnår et langt bedre og flottere resultat, jo længere tid du er om at få ægget rørt. Derfor bør svag varme benyttes.
TIP: Du bør først salte dit æg, så snart du er færdig med tilberedningen. Salter du, mens ægget stadig omrøres, risikerer du at trække al væsken ud af ægget – og så ender du ud med en vandet og kedelig masse.
Kilde: thrillist.com