Sådan udskærer du andestegen, så den ser ekstra lækker ud

Mortensaften er generalprøve på juleaften – med andesteg på bordet. Her er den ultimative guide til at skære anden ud. Imponér gæsterne!

Sådan udskærer/trancherer du andestegen perfekt

De fleste af os får kun andesteg to gange om året – Mortensaften og juleaften. Det kan virke uoverskueligt at tilberede og udskære fjerkræet, hvis man ikke er trænet i disciplinen tranchering, som det også kaldes.

Desuden er det ærgerligt at invitere gæster til et dejligt måltid, som går galt i den allersidste fase. Og kødet bevarer saften bedre, hvis det gøres på følgende måde: 

Video: Start med brystkødet og slut af med vinger

I videoen herunder kan du se, hvordan andestegen udskæres, trin for trin. Hvis du følger guiden, kan det ikke gå galt.

  • Fjern kødnåle og evt snor.
  • Fyld: Fyldet, i dette tilfælde de traditionelle æbler og svesker, tages ud. Læg det i en skål for sig selv og anret det ved siden af.
  • Brystkød: Find brystbenet, og skær på hver side af benet. Begynd i den højre side og gå i gang med at løsne kødet med kniven og fingrene (følg ribbenene). Fileten skæres i skiver på skrå og anrettes på et fad. Tip: Fadet må gerne være forvarmet.
  • Lår: Tricket her er at finde det punkt, hvor låret sidder fast. Det gør du med kniven rundt om skroget, og når du finder punktet, brækker du lårbenet fri med fingrene. Læg et snit i låret, så det deles mellem lår og overlår. På den måde bliver der fire lårstykker.
  • Vinger: Vingerne knækkes af ved at brække dem bagud.

 

 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler