Skab sydlandsk stemning med denne opskrift: Asparges med myntepesto

Det kan godt være, du ikke kan rejse til støvlelandet denne sommer – men hvis du ikke kan komme til Italien, må du lade Italien komme til dig! Skab din helt egen sydlandske sommerstemning med disse lækre opskrifter fra kystregionen Ligurien.

Twitter Print

Asparagi al pesto di menta

Denne opskrift er beregnet til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 8 hvide asparges

  • Vand og salt

  • 10 stilke mynte

  • 10 stilke basilikum

  • 2 spsk. pinjekerner

  • 1 fed hvidløg

  • 1⁄2 usprøjtet citron, skal

  • 1⁄2-1 dl ligurisk olivenolie

  • 50 g lokal fastost eller parmesan

  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl asparges fra lidt under hovedet og hele vejen ned. Skær ca. 3 cm af forneden. Kog dem i vand med rigeligt salt i 3-4 minutter afhængigt af tykkelsen.

  2. Pil blade af mynte og basilikum, og blend dem (eller knus dem i en morter) med pinjekerner, hvidløg, citronskal og olivenolie, der tilsættes lidt ad gangen.

  3. Smag til med frisk- revet ost, salt og peber, og anret til sidst aspargesene med pestoen.

TIP: Kan du ikke få fat på olivenolie fra Ligurien, så køb ekstrajomfruolivenolie, som er den bedste klassifikation af olivenolie.

Twitter Print

Mest læste artikler