Skab sydlandsk stemning med denne opskrift: Asparges med myntepesto

Skab din helt egen sydlandske sommerstemning med denne lækre opskrift fra kystregionen Ligurien.

Asparagi al pesto di menta

Denne opskrift er beregnet til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 8 hvide asparges

  • Vand og salt

  • 10 stilke mynte

  • 10 stilke basilikum

  • 2 spsk. pinjekerner

  • 1 fed hvidløg

  • 1⁄2 usprøjtet citron, skal

  • 1⁄2-1 dl ligurisk olivenolie

  • 50 g lokal fastost eller parmesan

  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Skræl asparges fra lidt under hovedet og hele vejen ned. Skær ca. 3 cm af forneden. Kog dem i vand med rigeligt salt i 3-4 minutter afhængigt af tykkelsen.
  2. Pil blade af mynte og basilikum, og blend dem (eller knus dem i en morter) med pinjekerner, hvidløg, citronskal og olivenolie, der tilsættes lidt ad gangen.
  3. Smag til med frisk- revet ost, salt og peber, og anret til sidst aspargesene med pestoen.

TIP: Kan du ikke få fat på olivenolie fra Ligurien, så køb ekstrajomfruolivenolie, som er den bedste klassifikation af olivenolie.

Mest læste artikler