Asparagi al pesto di menta
Denne opskrift er beregnet til 4 personer.
Det skal du bruge
-
8 hvide asparges
-
Vand og salt
-
10 stilke mynte
-
10 stilke basilikum
-
2 spsk. pinjekerner
-
1 fed hvidløg
-
1⁄2 usprøjtet citron, skal
-
1⁄2-1 dl ligurisk olivenolie
-
50 g lokal fastost eller parmesan
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl asparges fra lidt under hovedet og hele vejen ned. Skær ca. 3 cm af forneden. Kog dem i vand med rigeligt salt i 3-4 minutter afhængigt af tykkelsen.
- Pil blade af mynte og basilikum, og blend dem (eller knus dem i en morter) med pinjekerner, hvidløg, citronskal og olivenolie, der tilsættes lidt ad gangen.
- Smag til med frisk- revet ost, salt og peber, og anret til sidst aspargesene med pestoen.
TIP: Kan du ikke få fat på olivenolie fra Ligurien, så køb ekstrajomfruolivenolie, som er den bedste klassifikation af olivenolie.