Ingredienser til mandeltærter med bær
6-8 personer
200 g hvedemel
½ dl sukker
125 g smør
1 æg str. S
100 g smør
100 g sukker
2 æg
200 g marcipan
½-¾ kg bær og frugt fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær og fersken
½ dl sukker
125 g smør
1 æg str. S
100 g smør
100 g sukker
2 æg
200 g marcipan
½-¾ kg bær og frugt fx jordbær, hindbær, blåbær, brombær og fersken
Sådan gør du
- Bland hvedemel og sukker, smuldr smørret i melet og saml hurtigt dejen med æg. Del den i 6 lige store stykker, og læg dem i køleskabet i 30 min. Man kan selvfølgelig også lave én stor tærte.
- Rul dejen ud og læg den i tærteformene.
- Rør smør og sukker blødt. Riv marcipanen og rør den i blandingen, og pisk dernæst æggene i et ad gangen.
- Hæld marcipanmassen i tærterne.
- Bag mandeltærterne ved 200° i ca. 45 min. Det er en god idé at kigge til tærten undervejs, da det kan variere lidt fra ovn til ovn, hvordan tærterne bliver bagt.
- Lad dem køle helt af og kom masser af bær på toppen. Drys med flormelis
- Server evt. med flødeskum eller rørt vaniljeis.
![]() |
|
Vi tager lige de dekorative mandeltærter i fuld figur én gang til for Prins Knud |