Smuldrekage md æbler og nødder

Illustration: Suzanne MoffatSmuldrekage med æbler og nødder4 pers.Dej:150 g smør100 g havregryn100 g hvedemel1 tsk. bagepulver100 g sukkerFyld:3 madæbler100 g mørke rosiner50 g smeltet smør100 g hakkede hasselnødder1 spsk. sukkerTilbehør: is, cremefraiche eller flødeskumSkræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem i et smurt ovnfast fad, og drys med rosiner, nødder og sukker. Smuldr…

Illustration: Suzanne Moffat

Smuldrekage med æbler og nødder


4 pers. Illustration: Suzanne MoffatDej:
150 g smør
100 g havregryn
100 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g sukker

Fyld:
3 madæbler
100 g mørke rosiner
50 g smeltet smør
100 g hakkede hasselnødder
1 spsk. sukker

Tilbehør: is, cremefraiche eller flødeskum

Skræl æblerne, og skær dem i både. Læg dem i et smurt ovnfast fad, og drys med rosiner, nødder og sukker. Smuldr alle ingredienserne til dejen i en skål, og drys det over æblerne.

Bag kagen ved 190° C i ca. 25 min., til den er gylden og sprød. Server den lun med is, cremefraiche eller flødeskum.

A. Lauritzen, Dronninglund

Mest læste artikler