Af Gitte Heidi Rasmussen, idényt nr. 2, 2006 Fotos: Marianne Bjerre
Klovne-muffins m.m. (Ca. 12 stk.)
Ingredienser:
Grunddej: 250 g smør eller margarine 2 1⁄2 dl sukker 1 tsk. vaniljesukker 4 æg str. m/l 5 dl hvedemel 2 tsk. bagepulver flormelis frugtfarve slik
Rør smør, sukker og vaniljesukker blødt, og pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og bagepulver i dejen, og fordel den i 12 smurte muffinsforme. Bag kagerne i ca. 30 min. ved 175°, og afkøl. Rør en glasur af flormelis og varmt vand. Tilsæt evt. lidt frugtfarve. Klovne: De færdige muffins pyntes med mini-slik som vist; øjne af smeltet chokolade, mund af pyntegele og næse af en tyggegummi eller sukkerkugle. Blæksprutter: Pynt med mini-flødeboller med øjne af hvide skumfiduser og smeltet chokolade. Arme af vingummiorme og -bælter. Blomster: De færdige muffins pyntes med en slikkepind, der er pyntet med mini-vingummi. Blade laves af runde, grønne sukkervingummier.
Edderkoppeburger (Ca. 6 børn)
Ingredienser: 600 g hakket oksekød 6 store burgerboller ketchup salathoved agurk gulerødder radiser tandstikkere
Form, krydr og steg 6 bøffer. Smør den lune bolle med et tyndt lag ketchup. Læg den sammen omkring salat og bøf. Lav øjne af agurkeskiver med ketchup og næse af et stykke radise. Sæt begge fast med tandstikkere. Lav hugtænder af gulerødder og lange ben af agurkestrimler.
Halvér pizzadejen på den lange led, og skær den i strimler, der svarer til det antal pølser, der er i pakken. Pølserne kan evt. halveres. Stik hvert pølsestykke på en pind, og sno en dejstrimmel omkring, så pølsen holdes på plads. Læg pølserne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 min. ved 220°. Skær 1⁄3 af en hel agurk på langs, så den kan stå. Stik de færdige pølsepinde heri.
Pizza-bollekone (Ca. 10 børn)
Ingredienser: 25 g smør 21⁄2 dl mælk 25 g gær 1 tsk. salt 1 tsk. sukker 1 æg ca. 1⁄2 kg hvedemel 6 skiver kogt skinke 1⁄2 dl pizzasauce 100 g revet ost
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mælk, og lun det. Rør gæren ud heri, tilsæt salt, sukker og æg. Kom melet i lidt ad gangen, og ælt dejen igennem. Del den i 13 lige store stykker. Form et hoved af 2 stykker, tryk det fladt, og læg en skive skinke, lidt pizzasauce og ost midtpå. Fold dejen sammen omkring fyldet, og læg hovedet med sammenføjningen ned på en plade.Tril et stykke til hår som vist. Tril resten af stykkerne til boller, tryk dem flade, og pak dem sammen omkring 1⁄2 skive skinke, pizzasauce og ost. Lav 4 af bollerne aflange, så de ligner arme og ben. Lad pizzabollekonen hæve i 30 min., og bag hende ved 200° i ca. 30 min. Pynt hende med grøntsager som vist på fotoet.