Denne artikel er oprindeligt udgivet på voresvilla.dk og flyttet til idenyt.dk efter 2018.
Det er blevet sæson for morgenmad på terrassen, og det passer perfekt til tidens madtrend, de sunde bowls. Så nap en skål og fyld den med smagen af sommer!
Opskrift til 4 personer
• 4 dl jasminris
• 4 dl kokosmælk
• 2 dl vand
• 1 vaniljestang
• 2 kardemommekapsler
Topping:
• 1 banan
• 25 g blåbær
• 50 g mandler
• 4 spsk chiafrø
• 4 spsk kakaonibs
• 4 spsk kokosflager
• 1 lime
• mynte
• rød syre
1. Skyl risene under koldt vand og kom dem i en gryde med kokosmælk og vand.
2. Flæk vaniljestangen og kom den i gryden sammen med kardemommekapslerne.
3. Kog risen mør i 15-20 min. ved moderat varme.
4. Anret risen i skåle og pynt med bananskiver, blåbær, mandler, chiafrø, kakaonibs og kokosflager.
5. Dryp med limesaft og pynt med mynteblade og evt. rød syre.
Opskriften på bowl med quinoa og courgette-nudler er bragt i samarbejde med Forlaget Muusmann og er taget fra bogen Morgenmad af Marie Melchior og Betina Hastoft.