Sød sommersalat i rå whiskycreme

Whiskey i salater - det formentlig ikke den første tanke, der slår dig, når du handler ind. Men det bør det måske være fremover. Her får du et bud på en lækker salat, hvor whiskey bruges som ingrediens, til at løfte salaten til helt nye højder.

Denne opskrift er beregnet til 4-6 personer.

Det skal du bruge

Salat

  • 1 mango
  • 300 g jordbær
  • 1 lille sød ananas
  • 2 pærer
  • ½ spsk. Tullamore D.E.W. Whiskey 

Rå whiskycreme

  • 1 spsk. Tullamore D.E.W. Whiskey
  • 1 spsk. sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 1 æggeblomme evt. pasteuriseret

Nøddeknas

  • 1½ dl hasselnøddekerner
  • 1 spsk. Tullamore D.E.W. Whiskey
  • ½ spsk. smør
  • 1 spsk. sukker

Sådan gør du

Skræl mangoen og skær frugtkødet fra den ovale sten i midten. Skær mangokødet i tynde skiver. Nip jordbærrene, skyl dem og skær dem i kvarte. Skær top og bund af ananas og pærer og skræl dem. Fjern stok og kernehus og skær dem i grove tern. Kom frugten i en skål og dryp med ½ spsk. Tullamore D.E.W. whiskey.

Rå whiskeycreme: Hæld 1 spsk. Tullamore D.E.W whiskey i en skål med sukker. Pisk fløden til skum og tilsæt æggeblomme og whiskeysukker.

Nøddeknas: Kom nøddekernerne på en varm tør pande og rist nødderne, til den brune hinde skaller af. Ryst panden eller gnid nødderne ‘rene’ i et viskestykke. Fjern de brune nøddeskaller. Hak hasselnøddekernerne groft, og kom dem tilbage på den rene pande.

Hæld Tullamore D.E.W. whiskey over nødderne og lad det koge ind. Tilsæt smør og sukker og vend nødderne på panden, til de karamelliserer. Kom nødderne på bagepapir og del dem fra hinanden. Lad nødderne tørre og blive sprøde.

Vend frugten i lidt af whiskeycremen. Server frugten med rå whiskeycreme og drys med nøddeknas.

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler