Sommeropskrift: Rødtunge Meunière

Mangler du inspiration til en lækker fiskeret, så er denne opskrift lige noget for dig.

fiskeret

Denne opskrift på Rødtunge Meunière er en yderst velsmagende sommerret. Opskriften er udviklet af kokken Patrick Lund-Nielsen i samarbejde med Kaj Hilfling og Tommy Raabo Fischer, som er ejere af HAV i Torvehallerne i København. 

Opskriften er fra kogebogen “Dansk fisk og skaldyr – med sund samvittighed”, som er udgivet af HAV i Torvehallerne. Tommy Raabo Fischer er 8.-generations fiskehandler. 

Det skal du bruge til 2 personer

2 rødtunger à ca. 400 g pr. stk.

500 g aspargeskartofler

2 dl fiskefond

3 dl sødmælk

30 g hvedemel

30 g smør

500 g friske ærter

Mynte

Hakket persille

Rugmel til panering

Smør til stegning

Sådan gør du

Rødtungerne skal være flåedeog rensede for blod. Bed evt. din fiskehandler om at gøre dette. Kartoflerne skrubbes rene for jord, halveres og brunes på skærefladen.

Når de har taget farve, kommes de i et smurt ildfast fad og i ovnen – ca. 180 grader i 15 minutter – med salt og friskkværnet peber.

Smørret brunes let i en kasserolle, og melet kommes i og bages let for at samle massen. Så kommes fonden og mælken i og bringes i kog for at fjerne melsmagen. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.

Fisken paneres i rugmel og steges på panden i et hav af smør. Ikke for varmt, for så brænder smørret. Ca. 5 minutter på hver side. En god idé er at salte fisken lidt, inden den paneres, og så komme lidt peber i melet.

Ærterne blancheres lynhurtigt – de vendes med lidt af smørret fra panden og friskhakket mynte.

Forsiden af bogen Dansk fisk og skaldyr med sund samvittighed

Mest læste artikler