Det skal du bruge:
Til 4 personer
- 100 g chorizo, i tern
- 1 løg, i tern
- 2 fed hvidløg, presset
- 300 g kogte kartofler, i grove tern
- 1 tsk salt og lidt peber
- 8 æg
- 2 tsk mild paprika
- 1 tsk tørret rosmarin
- 100 g ost, revet (evt. manchego)
- ó bdt asparges
Sådan gør du:
På en varm pandes svitses chorizo i 2-3 minutter og kommes derefter i et mellemstort ovnfast fad med bagepapir. Behold fedtet på panden. Er der meget fedt, så hæld lidt af det fra. Løg og hvidløgsauteres på panden. Når de er blevet blanke, kommes de også i fadet. Sæt panden tilbage på varmen. I lidt olie brunes kartoflerne. Krydr med ½ tsk salt og lidt peber. Når de har fået lidt sprødkant, blandes de sammen med chorizo og løg. Tænd ovnen på 180 grader (varmluft). Pisk æg, ½ tsksalt, lidt peber, paprika og rosmarin sammen i en skål og hæld over kartoffelblandingen. Fordel revet ost på toppen. Til sidst knækkes de træede ender af dine asparges. Aspargesene halveres på den lange led og lægges på langs i fadet oven på osten. Æggekagen bages i ca. 30 minutter. Mærk på æggemassen – når den har sat sig, er den klar til at komme ud af ovnen. Serveres med en let salat.
Opskriften er lavet af Maria Christensen og udgivet af Muusmann Forlag. Du kan finde mange andre dejlige opskrifter, der passer til årstiderne, i hendes bog “Mad og Kærlighed – Inspiration til din hverdagsmad”.