Denne opskrift er beregnet til 4 personer
Det skal du bruge
- 80 g chorizopølse, skåret i tern
- 2 kyllingebryster udenskind, skåret i strimler
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 frisk rød chili, renset og finthakket
- 1 løg, hakket
- 1 bdt. forårsløg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. paprika
- 2 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver
- 1 grøn peberfrugt, hakket
- 1 rød peberfrugt, hakket
- 200 g jasminris eller basmatiris
- 1 ds. hakkede tomater
- 5 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillonterning)
- 150 g rejer
- 1 limefrugt, skåret i både
- Friskhakket persille
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom chorizostykkerne i en gryde, og steg dem gyldne. Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem godt i fedtet fra chorizoen. Kom hvidløg, chili, løg og forårsløg i gryden, og sautér i 2 minutter.
- Tilsæt timian, paprika, bladselleri, peberfrugt og ris, og sautér i 2 minutter under omrøring.
- Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør rundt 2-3 gange undervejs, så risene ikke brænder fast i grydens bund.
- Tag gryden af varmen, og lad jambalayaen trække i 5 minutter under låg. Vend rejer i jambalayaen, og smag til med salt og peber.
Pynt med limebåde, friskhakket persille og evt. et drys forårsløg inden servering.
Opskriften er fra Anne-Kathrine Palm Schelde