Spice hverdagen op med jambalaya

Udvid opskrift-repertoiret med denne eksotiske opskrift på jambalaya med chorizo, kylling og rejer. Og ingredienserne er til at få i, i ethvert supermarkedet. 

Denne opskrift er beregnet til 4 personer

Det skal du bruge 

  • 80 g chorizopølse, skåret i tern
  • 2 kyllingebryster udenskind, skåret i strimler
  • 2 fed hvidløg, finthakkede

  • 1 frisk rød chili, renset og finthakket
  • 1 løg, hakket

  • 1 bdt. forårsløg, skåret i tynde ringe

  • 1 tsk. tørret timian

  • 1 tsk. paprika

  • 2 stilke bladselleri, skåret i tynde skiver

  • 1 grøn peberfrugt, hakket

  • 1 rød peberfrugt, hakket

  • 200 g jasminris eller basmatiris

  • 1 ds. hakkede tomater

  • 5 dl hønsebouillon (evt. vand + bouillon­terning)

  • 150 g rejer

  • 1 limefrugt, skåret i både

  • Friskhakket persille

  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. Kom chorizostykkerne i en gryde, og steg dem gyldne. Tilsæt kyllingestrimler, og brun dem godt i fedtet fra chorizoen. Kom hvidløg, chili, løg og forårsløg i gryden, og sautér i 2 minutter.

  2. Tilsæt timian, paprika, bladselleri, peberfrugt og ris, og sautér i 2 minutter under omrøring.

  3. Hæld hakkede tomater og bouillon i gryden, rør rundt, og læg låg på. Lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør rundt 2-3 gange undervejs, så risene ikke brænder fast i grydens bund.

  4. Tag gryden af varmen, og lad jambalayaen trække i 5 minutter under låg. Vend rejer i jambalayaen, og smag til med salt og peber. 

Pynt med limebåde, friskhakket persille og evt. et drys forårsløg inden servering.


Opskriften er fra Anne-Kathrine Palm Schelde

Mest læste artikler