Spinatpizza med mozarella
25 g gær
2 spsk. olivenolie
3 1/2 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
500-600 g hvedemel (red.)
Fyld:
1 glas grøn pesto
500 g helbladet spinat
500 g champignoner i tynde skiver
2 store hakkede løg
2 fed knust hvidløg
100-150 g lufttørret skinke
50 g pinjekerner
250 g frisk mozzarella
salt, peber
Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olie og salt. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig. Del dejen i 2-4 klumper, og lad dem hæve i køleskab, gerne natten over.
Sauter champignon, løg og hvidløg, til væden er fordampet, og sæt det til afkøling. Rul dejen ud til pizzaer. Smør bundene med pesto, og fordel spinaten, fyld og skinke ovenpå. Fordel mozzarellaost i skiver, og drys med pinjekerner.
Bag pizzaerne ved 275° C i ca. 10 minutter.
Johnny Jørgensen, Vejle