Spinatpizza med mozerella

Tegning: Suzanne Moffat Spinatpizza med mozarella 2 store eller 4 mindre pizzaer25 g gær2 spsk. olivenolie3 1/2 dl lunkent vand1 tsk. groft salt500-600 g hvedemel (red.) Fyld:1 glas grøn pesto500 g helbladet spinat500 g champignoner i tynde skiver2 store hakkede løg2 fed knust hvidløg100-150 g lufttørret skinke50 g pinjekerner250 g frisk mozzarellasalt, peber Rør gæren...

Tegning: Suzanne Moffat

Spinatpizza med mozarella Tegning: Suzanne Moffat2 store eller 4 mindre pizzaer
25 g gær
2 spsk. olivenolie
3 1/2 dl lunkent vand
1 tsk. groft salt
500-600 g hvedemel (red.)

Fyld:
1 glas grøn pesto
500 g helbladet spinat
500 g champignoner i tynde skiver
2 store hakkede løg
2 fed knust hvidløg
100-150 g lufttørret skinke
50 g pinjekerner
250 g frisk mozzarella
salt, peber

Rør gæren ud i lunkent vand, og tilsæt olie og salt. Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen er smidig. Del dejen i 2-4 klumper, og lad dem hæve i køleskab, gerne natten over.

Sauter champignon, løg og hvidløg, til væden er fordampet, og sæt det til afkøling. Rul dejen ud til pizzaer. Smør bundene med pesto, og fordel spinaten, fyld og skinke ovenpå. Fordel mozzarellaost i skiver, og drys med pinjekerner.
Bag pizzaerne ved 275° C i ca. 10 minutter.

Johnny Jørgensen, Vejle

Mest læste artikler