Det skal du bruge:
Til 8 vafler
-
100 g squash, revet
-
2 æg
-
½ dl mælk
-
100 g hytteost
-
50 g hvedemel
-
1½ spsk tørret timian
-
½ tsk salt og lidt peber
-
smagsneutral olie eller smør til stegning
Laksemousse
-
200 g laks, bagt eller varmrøget
-
½ rødløg, finthakket
-
1 spsk purløg, fintsnittet
-
40 g dildmayo, se side 206, eller almindelig mayo
-
40 g græsk yoghurt eller cremefraiche
-
1 spsk citronsaft
-
½ tsk dijonsennep
-
½ tsk flydende honning
-
½ tsk salt og lidt peber
Sådan gør du:
Riv squash og vej de 100 gram af. Klem væsken fra squashen mellem fingrene. Bland æg, mælk og hytteost sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og vend til sidst den revne squash i. Opvarmvaffeljernet, kom lidt fedtstof på og brug ca. 1 dl dej til hver vaffel. Vaflerne bages i ca. 5 minutter.Kom laksen i en skål sammen med løg og purløg. Rør mayonnaise, yoghurt, citronsaft, sennep, honning, salt og peber sammen i en anden skål. Tilsæt først ⅔ af cremen til laksen og se, om du ønsker mere creme i. Den skal helst ikke blive for tynd. Brug det hele, hvis du synes, at mængdernepasser fint. Server vafler og laksemousse, så man selv kan toppe sine egne vafler, som det ses påbilledet. Eller server dem som små appetizers, hvis du fx har gæster.

Opskriften er lavet af Maria Christensen og udgivet af Muusmann Forlag. Du kan finde mange andre dejlige opskrifter, der passer til årstiderne, i hendes bog “Mad og Kærlighed – Inspiration til din hverdagsmad”.