En ny kogebog “Opskrifter fra torvet” markerer, at TorvehallerneKBH har 10 års jubilæum. Bogen er fyldt med opskrifter, som er inspireret af menukortene i TorvehallerneKBH og er baseret på sæsonaktuelle ingredienser.
I kogebogen kan man blandt andet finde en velsmagende opskrift på stegt kalvelever med bløde løg, stegte svampe og ribs. Retten er bedst i efteråret og om vinteren.
Ingredienser:
Antal: 4 personer
Tilberedningstid: 35 minutter
- 4 stk kalvelever á 175 g
- 3 spsk hvedemel, sigtet
- 6 spsk olie
- 50 g smør
- 2 fed hvidløg
- 5 kviste timian
- 300 g kejserhatte
- olie og smør til tilberedning af svampene
- 16 dl kalvefond
- 12 syltede perleløg delt i halve
- 1 bakke ribs
Bløde løg
- 700 g løg, skåret i skiver
- 4 spsk olie
- 2 tsk rørsukker
- 6 dl kalvefond
- 100 g smør, skåret i tern
- 1 spsk sherryeddike
- Salt
- sort peber, friskkværnet
Fremgangsmåde:
- Begyndt med at lave dine bløde løg ved at brune dem i olie på en varm pande i cirka 10 minutter. Krydr med salt og sukker.
- Skru ned for varmen, og tilsæt kalvefonden og halvdelen af smørret.
- Lad nu løgene simre i cirka 20 minutter ved lav varme, mens du tilsætter resten af smørret lidt efter lidt. Til sidst smager du til med eddike, salt og peber.
- Vend nu kalveleverne i mel, og steg dem i olie og smør i cirka 3 minutter på hver side. De sidste 2 minutter tilsætter du hvidløg og timian.
- Lad nu leveren hvile i 4-5 minutter.
- Steg svampene i olie og smør, til de er gyldenbrune.
- Tilsæt nu fond og en god klat smør til panden, og lad svampene glasere.
- Krydr med salt og peber.
- Servér den stegte kalvelever med stegte svampe, bløde løg, syltede perleløg og ribs.
Tip: Nyd gerne en Beaujolais fra Morgon Côte du Py til retten.
Kogebogen indeholder:
– Forord af Lærke Kløvedal.
– Portrætter af en række stadeholdere.
– Portrætter af stamgæster.
– Opskrifter på retter til alle ugens dage. Opskrifterne er opdelt i kategorierne fisk & skaldyr, frugt & grønt, kager & søde sager, kød & slagtervarer, ost & mejeri og specialiteter & købmandsvarer med ingredienser fra torvets stader.
Yderligere information kan findes her.