Stegte ris de luxe

Portioner: 4 100 g rejer, 100 g skinke i tern, 3 æg, 1 tsk salt, 3 forårsløg hakket fint (porrer eller løg kan anvendes red.), 4 spsk vegetabilsk olie, 125 g ærter, 1 spsk lys soyasauce, 1 spsk risvin eller tør sherry, 450 g kogte ris. Tilbehør: (red.) grøn salat eller tomatsalat. Slå æggene ud…

Portioner: 4
100 g rejer, 100 g skinke i tern, 3 æg, 1 tsk salt, 3 forårsløg hakket fint (porrer eller løg kan anvendes red.), 4 spsk vegetabilsk olie, 125 g ærter, 1 spsk lys soyasauce, 1 spsk risvin eller tør sherry, 450 g kogte ris.

Tilbehør: (red.) grøn salat eller tomatsalat.

Slå æggene ud i en skål. Tilsæt 1 knivspids salt og lidt finthakket forårsløg.
Pisk det sammen med en gaffel eller et piskeris. Sæt det til side. Varm woken op. Hæld 2 spsk olie i og lad den blive varm. Tilsæt ærter, rejer og skinke og svits i ca. 1-2 min. Tilsæt soyasauce og vin og hold blandingen varm.

Opvarm resten af olien og varm æggemassen til luftig røræg. Rør de kogte ris i, så riskornene er helt adskilte. Tilsæt resten af salt, forårsløg, rejer, skinke og ærter og bland godt. Retten serveres varm eller kold.

 

Mest læste artikler