Ingredienser:
(1 bradepande ca. 22 x 30 cm)
¼ pk. gær
3 dl lunkent vand
5 dl kærnemælk
1 spsk. salt
250 g durumhvede
500 g hvedemel
250 g ost fx feta eller frisk mozzarella
100 g oliven eller semidried tomater
50 g pinjekerner
krydderurter fx rosmarin
olivenolie
(1 bradepande ca. 22 x 30 cm)
¼ pk. gær
3 dl lunkent vand
5 dl kærnemælk
1 spsk. salt
250 g durumhvede
500 g hvedemel
250 g ost fx feta eller frisk mozzarella
100 g oliven eller semidried tomater
50 g pinjekerner
krydderurter fx rosmarin
olivenolie
Tilberedning:
Rør gæren ud i lunt vand og tilsæt kærnemælk samt salt. Rør durumhvede og hvedemel i lidt ad gangen. Dæk skålen med plastfilm eller en pose og sæt den koldt natten over.
Rør ost i tern, oliven, pinjekerner og krydderurter i dejen. Kom dejen i en smurt bradepande. Pensl overfladen med olivenolie, og lad brødet hæve 1 time et lunt sted. Bag brødet ved 210˚ i ca. 20 min.
Skær brødet i lange skiver eller i firkanter afhængigt af formål. Tips! Brødet kan bages med og uden fyld. Lad fantasien og køkkenets indhold afgøre fyldet.
Prøv græskarkerner eller tørrede bær. Eller prøv at erstatte durumhvedemelet med en grovere type mel, så du får flere sunde fibre på bordet.