
En lidt anderledes måde at servere lever på.
1/2 kg svinelever
150 g røget bacon
hvedemel
ca. 50 g smør
100 g små løg
1 grøn peberfrugt
2-3 dl bouillon eller vand
1 tsk. sød sennep
1 tsk. stødt ingefær
1-2 spsk. citronsaft
evt. lidt sukker
1 dl cremefraiche
persille
Tilbehør: smørdampede grønne bønner og kartoffelmos og/eller groft brød
Leveren gøres i stand og skæres strimler. Bacon skæres i strimler. Leveren vendes i mel tilsat salt og peber. Bacon svitses i en dyb pande. Der tilsættes 1 spsk. olie, smør eller margarine. Peberfrugt og små løg svitses med, hvorefter det lægges til side og holdes varmt. Ca. 30 g smør/margarine tilsættes, og leverstykkerne steges ved god varme ca. 2 min. på hver side.
Leveren anrettes på et fad. Løg, peberfrugt og bacon lægges over. Panden koges af med bouillon, jævnes med cremefraiche og smages til med sennep, krydderier og citronsaft. Saucen må ikke koge, efter at cremefraichen er tilsat. Saucen hældes over leveranretningen, og der drysses evt. med hakket persille.