Syltning i sensommeren

Brug årets høst af bær og frugter til syltningen – vi er gået på jagt efter sylte-remedier til den helt store guldmedalje. Bliv selv klar til årets sylterier.


Foto: DansukkerLav mærkater på nettet
Du kan på Dansukkers hjemmeside lave dine egne mærkater til henkogningsglassene. Du vælger mønster, skrifttype, størrelsen på de etiketter, du har i printeren, og så skriver du teksten og printer. Se “automaten til mærkater” på dansukker.dk

Foto: Lars ThomsenRendyrket nostalgi
De flotte henkogningsglas med gummiringe og metalklemmer er fra det tyske firma Weck. Låget er præget med et sødt jordbær. Findes i fem størrelser, hvor det største på trekvart liter koster 29 kr. Fra Nicolaj.

Foto: TørsleffsDen gode, gamle atamon
Atamon har været brugt som konserveringsmiddel siden 1938. Under 2. verdenskrig med dens varemangel var Atamon meget nyttig. Med konserveringsstoffet kunne marmelade også holde sig med mindre end 50 pct. sukker. Det annon-ceredes med slagord som: “Atamon i Glas og Krukker/sparer baade Gas og Sukker”.

Foto: hjemmeproduktion.dkHjemmelavet essens
Lav dine egne ekstrakter af havens blomster og krydderurter. Destil-lationsapparatet opvarmes med
kogeplade. Findes i to str. Priser fra 2.695 kr. Fra hjemmeproduktion.dk

Foto: TørsleffDen gamle syltebog
Tørsleffs Husmoder Service opstod for 70 år siden for at hjælpe danske husmødre. Servicen stod også for udgivelsen af Tørsleffs kogebøger og havde en telefonrådgivning for unge kvinder. Rådgivningen er nedlagt for længst, men Den grønne Syltebog kan stadig fås hos boghandlere eller bestilles hos Haugen-Gruppen.

Ftot: Øhavets SyltetøjDejligt snyd
Hvis du vil imponere svigermor, men ikke er den store ørn til at sylte, så køb stikkelsbærsyltetøj fra Øhavets Syltetøj. Det lille firma på Strynø bruger kun økologisk frugt, sukker og krydderier. 65 kr. pr. glas med 300 g.

Mest læste artikler