Syltning: Kom nemt i gang med at sylte med disse 3 opskrifter

Vil du gerne nyde godt af sommerens frugt og grønt hele året? Så er syltning en oplagt mulighed.

syltning

Syltning: Når sommersolen står højt på himlen, har vores frugt og grønt de allerbedste betingelser for at vokse sig store og smagfulde. Det betyder, at sæsonen er fyldt med lækkerier i både skoven og køkkenhaverne, på markerne og i plantagerne. 

Men du behøver ikke kun nyde naturens godter om sommeren. Hvis du finder sylteglassene frem, kan du nemlig gemme dine sommerfavoritter og have fornøjelse af dem resten af året også.

“Det kræver hverken mange ingredienser, store kulinariske evner eller oceaner af tid at begynde at sylte,” fortæller gastronomisk chef hos HelloFresh Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan og fortsætter:

“Hvis du først har et basislager af eddike og sukker, er der faktisk næsten ingen grænser for, hvad du kan sylte, og når du først forstår teknikken, behøver det ikke tage mere end 20 minutter at fylde et par sylteglas.” 

Syltning af agurker, rødløg og bær

“Det er enormt tilfredsstillende at komme hjem fra en tur i skoven eller på plantagen med kurven fuld af sommergodter, og så kan det være en hyggelig afslutning på dagen at sylte en lille del af rovet,” fortæller Nanna og påpeger, at det også mindsker risikoen for, at nogle af de nyplukkede lækkerier når at blive dårlige:

“Der er f.eks. intet bedre end friskplukkede bær, men de rådner desværre også hurtigt. Derfor kan det være en god idé at lave nogle af dem om til marmelade. På den måde er man sikker på at få brugt alt det, man har plukket.”

Og som nævnt er det faktisk lige til at få gang i syltningen derhjemme – og med Nannas tre opskrifter kommer du hurtigt i gang, og du kan let tilpasse dem din egen smag ved at tilføje andre krydderier og smagsgivere.

Syltning – 3 opskrifter

Syltede agurker – opskrift

Ingredienser til syltning:

  • 1 agurk
  • 2 dl eddike (f.eks. lagereddike eller æblecidereddike)
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • Frisk dild
  1. Skær agurken i skiver. Jo tykkere skiver, jo mere bid. 
  2. Tilsæt eddike, vand, sukker og salt til en gryde, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
  3. Kombinér agurkeskiverne og eddikeblandingen, og hæld det på skoldede glas.
  4. Tilsæt dine foretrukne krydderier, f.eks. sorte peberkorn, laurbærblade og frisk dild.

Syltede rødløg – opskrift

Ingredienser til syltning:

  • 4 rødløg
  • 4 dl eddike (f.eks. lagereddike eller æblecidereddike)
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk sorte peberkorn
  • 2 laubærblade
  1. Skær rødløgene i skiver.
  2. Tilsæt eddike, vand, sukker, salt og citronsaft til en gryde, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst.
  3. Kombinér rødløgene med eddikeblandingen, og hæld det på skoldede glas.
  4. Tilsæt dine foretrukne krydderier, f.eks. sorte peberkorn og laurbærblade.

Hjemmelavet hindbærmarmelade – opskrift

Syltning
Foto: Hello Fresh

Ingredienser til syltning:

  • 500 g hindbær, friske eller frosne
  • 200 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 tsk melatin
  • Evt. 1/2 tsk atamon
  1. Kom hindbærene i en gryde, kog op, og lad dem koge i ca. 5 minutter.
  2. Tilsæt sukker og vaniljesukker, og lad det koge videre i yderligere ca. 2 minutter.
  3. Tilsæt melatin, og lad det fortsat koge, indtil det har den rette konsistens.
  4. Tilsæt til sidst atamonen som konserveringsmiddel (hvis dette ønskes), og hæld marmeladen på skoldede sylteglas.

Syltning – find inspiration på Instagram

Søg på #syltning, og find flere opskrifter til sylte-opskrifter.

Mest læste artikler