Thailandsk bøfsalat

Få en lækker opskrift på en anderledes salat til grillmaden.

Fotos: Marianne BjerreThailandsk bøfsalat (8 pers.):
750 g flanksteak
salt, peber
1⁄2 dl fiskesauce
1⁄2 dl limesaft
1 stilk citrongræs
1⁄2 tsk. sambal oelek
1 spsk. strimlet frisk ingefær 1 tsk. sukker
1 agurk
6 tomater
2 store kerneløse røde chilier
2 rødløg
4 forårsløg
3 stilke bladselleri
1 bdt. koriander
1 potte brøndkarse

Sådan gør du:
Rør fiskesauce, limesaft, fint­hakket citrongræs, sambal oelek, ingefær og sukker sammen. Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i skiver.

Halver tomaterne, fjern kernerne og skær kødet i smalle både.
Snit chilierne meget fint. Snit rødløg, forårsløg og bladselleri.
Vend grøntsager og plukkede korianderblade i dressingen og lad det trække, mens kødet grilles.

Grill kødet ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Krydr, og lad det hvile 5 min., inden det skæres i tynde skiver.
Bland kødet med grøntsagerne og fordel straks på tallerkner.

Pynt med koriander samt brøndkarse og server med brød.

  Se også Culottesteg på grillen

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler