
750 g flanksteak
salt, peber
1⁄2 dl fiskesauce
1⁄2 dl limesaft
1 stilk citrongræs
1⁄2 tsk. sambal oelek
1 spsk. strimlet frisk ingefær 1 tsk. sukker
1 agurk
6 tomater
2 store kerneløse røde chilier
2 rødløg
4 forårsløg
3 stilke bladselleri
1 bdt. koriander
1 potte brøndkarse Sådan gør du:
Rør fiskesauce, limesaft, finthakket citrongræs, sambal oelek, ingefær og sukker sammen. Skræl agurken, flæk den på langs, fjern kernerne og skær den i skiver.
Halver tomaterne, fjern kernerne og skær kødet i smalle både.
Snit chilierne meget fint. Snit rødløg, forårsløg og bladselleri.
Vend grøntsager og plukkede korianderblade i dressingen og lad det trække, mens kødet grilles.
Grill kødet ca. 5 min. på hver side afhængigt af tykkelse. Krydr, og lad det hvile 5 min., inden det skæres i tynde skiver.
Bland kødet med grøntsagerne og fordel straks på tallerkner.
Pynt med koriander samt brøndkarse og server med brød.