3 smarte måder at fryse avocado på

Avocado smager dejligt og er tilmed utroligt sundt. Men hvad gør du, når du ikke kan nå at spise al den lækre frugt, inden den bliver dårlig? Her får du 3 smarte måder at fryse din avocado på.

Twitter Print

Et problem de fleste har oplevet

De fleste har prøvet det. Halvdelen af den pakke avocadoer, du købte tidligere på ugen, er allerede blevet for gamle og skal smides ud. Det er en utrolig ærgerlig form for madspild – især da avocadoen er rimelig kostbar. 

Derfor skal du fryse din avocado ned

Avocadoens til tider uforudsigelige modningsproces kan gøre det svært at planlægge den lækre frugt ind i madplanen – medmindre du selvfølgelig køber en færdigmodnet avocado. Så hvorfor blive ved med at købe avocado, når det kan være så besværligt?

Den mest indlysende grund er selvfølgelig, at avocado smager skønt, men derudover indeholder avocado en ekstremt høj næringsværdi og er proppet med en masse sunde fedtstoffer. Faktisk indeholder frugten mere end tyve forskellige vitaminer og mineraler, og gør det muligt for kroppen at optage flere næringsstoffer fra andre fødevarer. 

Kan jeg godt fryse min avocado uden den bliver brun og kedelig?

Selvom avocado nemt bliver brun og kedelig, hvis den opbevares forkert, så kan du sagtens fryse frugten uden frygt for at stå med en brun, kedelig masse efter optøning. Dog ændrer avocadoens tekstur sig efter optøning, hvilket gør, avocadoen bedst egner sig i guacamole eller andet dip, når den er tøet op – hvilket den til gengæld er perfekt til.

Tre måder at fryse avocado på

1. Avocado delt i halve

  • Vask og halvér avocadoen.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet til hele overfladen har været i kontakt med saften.
  • Læg de halve avocadoer i fryseposer og sug al luft ud af poserne, inden de lukkes.

 2. Mos avocadoen

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i kvarte stykker.
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Mos avocadoen og kom evt. krydderier i mosen.
  • Læg mosen i en lufttæt emballage eller frysepose, hvor al luft er suget ud af posen, inden den lukkes. 

3. Skær avocadoen i tern

  • Fjern skralden på avocadoen og skær frugten i isterningestørrelser
  • Pres lime- eller citronsaft ud over avocadokødet.
  • Læg 3-4 avocadotern i hver frysepose, hvor al luft suges ud af posen, inden den lukkes.
  • Skriv evt. på posen hvor mange avocadotern, der er i hver pose, så det er nemt og hurtigt at finde den rigtige pose til madlavningen.

Læs her hvordan du dyrker dit eget avocadotræ fra bunden.

Twitter Print

Mest læste artikler